Tek.no

Nyhet

Han lagde sin egen vannmølle for å lade mobilen

Hjemmesnekrer kom på smart løsning i naturen.

YouTube
8 Aug 2016 13:25

Mobillading på farten kan være en utfordring. Nettstedet Gizmodo har nå fanget opp et nytt gjør-det-selv-produkt som rett og slett er en mobillader du kan bruke langt unna alt som lukter av sivilisasjon.

Den smarte laderen til Thomas Kim benytter vannkraft til å lade mobilen. Nærmere bestemt består innretningen av et hjul du kan plassere i en bekk, og som genererer strøm til mobilen.

Plastflasker og steppermotorer

Oppfinneren har lagt ut en YouTube-video som viser innretningen i aksjon. Det ser ikke ut til at det følger med en detaljert instruksjon om hvordan laderen bygges, men mye kan antakelig leses utfra videoen.

Hjulet består av avkappede plastflakse-bunner festet på engangstallerkener av plast.
YouTube

Selve hjulet som drives av vannstrømmen er laget av den nedre halvdelen av plastflasker, som er festet på engangstallerkener. Hjulet er montert på et metallrør som brukes til å lage og lagre elektrisk strøm ved hjelp av steppermotorer som fungerer som generator.

I tillegg til å lade mobilen lager innretningen også nok strøm til å drive et antall LED-lamper som er koblet til. Det er uvisst hvor effektivt det hele er, og du må nok belage deg på relativt lang ladetid. Til gjengjeld kan du altså klare deg uten tilgang til kontakter i lang tid – for eksempel om du er på Pokémon-safari.

Videoen av den svært primitive laderen kan du se under.

Her er et mer spenstig gjør det selv-konsept: Dette er en hjemmesnekret svevesykkel »

(Via The Next Web)

Les også
Denne lader mobilen din mens den svever i løse luften
Les også
Han bygde sin egen hjemmelagde «laser-bazooka»
annonse

Les også