Tek.no

Nyhet

NetCom lar deg ringe gratis

Marius Røstad
17 Sept 2007 10:24

Som tidligere varslet kommer NetCom med en tjeneste for mobil IP-telefoni. Ved å koble mobilen på en trådløs ruter hjemme kan det ringes gratis til alle fasttelefoner i Norge og 28 andre land i Skandinavia, Europa, Nord-Amerika og Oseania.
- HomeFree er en ny måte å tenke telefoni på, og et eksempel på mulighetene som oppstår når teknologiene smelter sammen. Med dagens lansering presenterer NetCom et alternativ til tradisjonell fasttelefoni, samtidig som vi posisjonerer oss for fremtiden, sier administrerende direktør i NetCom, August Baumann, i en pressemelding fra selskapet.

Les også:
- NetCom vil du skal ringe billigere
- Netcom dumper pris på mobilsurf
- TeliaSonera går for VoIP

Behold fasttelefonen
NetCom HomeFree lar mobiler med støtte for trådløst nett og UMA-teknologi koble seg opp mot en trådløs ruter. Utenfor den trådløse sonen settes samtalen opp i mobilnettet og vil takseres etter vanlige abonnementspriser. Telefonen velger riktig nett automatisk.
Tjenesten tilbys også med en variant der kunden kan beholde fasttelefonen og det gamle nummeret. Mens telefonen er den samme vil imidlertid samtalen settes opp via bredbåndet. Det betyr gratis telefoni til alle fasttelefoner og rimeligere minuttpriser til mobiler via den gamle telefonen i huset.

Ikke helt gratis
Helt gratis er det allikevel ikke. Prisen for tjenesten vil ligge på 99 kroner per måned. Ut 2007 vil imidlertid NetCom ha en kampanje der tjenesten er gratis, inkludert ruter. Aktuelle telefoner som kan brukes til dette er for øyeblikket kun Nokia 6086. Flere modeller vil komme etter hvert.
Mobilen kommer tilbake med mer informasjon om denne tjenesten.

annonse

Les også