Nyhet

Nå dumpes dataprisene i utlandet

Mobilgiganten Vodafone har kuttet dataprisene ved utenlandsbruk med hele 40 prosent. Spanske Telefonica har også annonsert at de vil gjøre betydelige kutt i disse prisene. Nå har NetCom slengt seg på trenden og reduserer prisene med inntil 70 prosent.
- Vi har lenge ønsket oss kraftig reduserte og oversiktlige datapriser i utlandet, og er veldig glad for at flere europeiske operatører nå kommer oss i møte, sier roamingsjef Kjell Kongelf i NetCom.

Pågår forhandlinger
NetComs tjeneste EuroConnect fører til lik og lavere datapris i TeliaSonera-nettverkene i Norden og Baltimkun, samt flere andre europeiske operatører. Forhandlingene med operatørene er imidlertid ikke ferdige, så de nye prisene vil ikke introduseres før 1. april.
- Jo flere operatører som møter oss med lavere grossistpriser, jo bredere kan vi utvide tilbudet. Men vi lover en prisreduksjon på inntil 70 % over store deler av Europa, sier Kongself.

Varsler tiltak
EU-kommissær Viviane Reding har varslet reguleringstiltak mot mobilbransjen dersom prisene ikke reduseres betraktelig. Hun vil at prisene skal reduseres med nærmere 70 prosent før juli i år.
Dette er bakgrunnen for at de store europeiske operatørene nå har tatt grep. Reding har imidlertid uttalt at de ikke synes dette er mer enn et skritt i riktig retning, skriver Inside Telecom.
Det er også klart at polske Play, belgiske Base, nederlandske KPN Mobile Group, tyske e-Plus og den multinasjonale operatøren Tre vil kutte sine priser.
Les også:
- Utenlandsprisene må ned
- Jukser med din mobilregning
- Lavere utenlandspriser

annonse