Tek.no

Nyhet

Skal gi iPhone bedre vibrasjoner

Nytt spilltilbehør rister når telefonen lager lyd.

16 Juli 2011 06:00

Å føle at det vibrerer når du trykker på en kontroll eller spiller på mobilen gir deg rikere og mer levende spillopplevelser. Imidlertid har lite skjedd siden denne teknologien ble kjent for over ti år siden. Ofte kan det føles helt tilfeldig når vibreringen skjer og det veksles mellom et par-tre forskjellige vibreringer, avhengig av hva som skjer i spillet.

Men skal vi tro spilltilbehørselskapet Artificial Muscle Inc (AMI) vil vibreringen i spill bli helt annerledes takket være deres nyeste tilbehør, ViviTouch.

Omdanner lydsignaler

Vivitouch er et eget deksel laget av plast og elektronikk som du trer utenpå iPoden eller iPhone, og skal i praksis fungere uansett hvilket spill du velger å bruke. Ifølge produsenten vil den, ved hjelp av en avansert brikke, kunne omdanne lydsignalene fra spillet til vibrasjoner. Siden spill bruker en del forskjellige lyder skal også vibrasjonene variere en del.

Åpner for tilpassning

– Dette nivået av følsomhet og reaksjonsevne har ikke vært sett før på en mobil enhet, sier Dirk Schapeler, administrerende direktør i AMI i en pressemelding.

Ifølge AMI vil vibreringen i et skytespill være forskjellig avhengig av hvilket våpen du bruker. Spiller du for eksempel Pinball på din iPhone vil du faktisk også føle at ballen “ruller” i skjermen. – Teknologien fanger hele spekteret av bevegelser, langt utover det som er opplevd, fortsetter ham.

AMIs ViviTouch åpner også for at spill kan tilpasses tilbehøret dersom utviklerne ønsker en mer presis gjengivelse av vibrasjonene. Men er hovedsakelig laget for at alle spill skal kunne passe, med den teknologien som brukes. Pris og utgivesesdato er ennå uvisst, men vi antar et den vil være tilgjengelig iløpet av året.

(Kilde: pressemelding)

annonse

Les også