Tek.no

Nyhet

LG Optimus One vs HTC 7 Trophy

20 Nov 2010 06:00

De nye smarttelefonene som kjører Microsofts kraftig oppdaterte nye Windows Phone 7 OS er rett rundt hjørnet. To av de mest etterlengtede er LGs Optimus 7 og HTCs 7 Trophy, og vi har tatt en titt på spesifikasjonene for å se hvem som er best på hva.
Vi har tidligere fått knaste på både LG Optimus 7 og HTC 7 Trophy.
Her ser du vår sniktitt på HTC 7 Trophy
Her ser du vår sniktitt på LG Optimus 7
Vi hopper først rett på spekkene: 

Størrelse og vekt

Verken Optimus 7 eller 7 Trophy er noen smågutter hva angår størrelse og vekt, som de fleste smarttelefoner med stor skjerm. Likevel sniker HTC 7 Trophy seg inn foran LGs modell, med lavere vekt og litt mer kompakt design.
På skjermsiden er det dødt løp. Både LG og HTC har store, gode kapasitive skjermer – vi snakker 3,8 tommer og en oppløsning på 800 x 480 piksler. Vi venter spent på å få begge modellene inn til test, slik at vi kan sammenlikne skjermkvaliteten side om side.

Maskinvare

Også her er det jevnt, begge modellene kjører på en 1Ghz Snapdragon prosessor fra Qualcomm, men LG har den noe høyere spekkede QSD8650 pakket inn i Optimus 7. Begge har Adreno 200 grafikkprosessoren. Det som skiller de to mobilene er RAM-størrelsen, hvor LG kommer med standard 512 MB, mens HTC har packet inn en respektable 576 MB. Begge mobilene skal takle alle apper, spill og multitaskingsoppgaver du tester dem på, men HTCs høyere RAM gir sistnevnte en bitteliten fordel over LG.

Kamera

Igjen må vi si at det er uavgjort mellom Optimus 7 og 7 Trophy. Begge mobilene kommer med et fem megapikslers kamera, blitz og videoopptak i HD med 720p-oppløsning.

Lagring

LG har dobbelt så mye internminne som HTC har pakket inn i sin Phone 7-modell, og siden Windows Phone 7 foreløpig ikke støtter minnekort, er det noe som musikkelskere og andre med større lagringsbehov bør tenke over hvis neste mobilvalg står mellom disse to.

Tilkobling

Igjen en tett runde, begge modellene har det en forventer av en moderne smarttelefon – turbo-3G, støtte for trådløse nett, Bluetooth 2.1 med A2DP og GPS. LG sniker seg foran med sin støtte for DNLA, som lar deg spille av innhold fra telefonen til andre dingser som støtter teknologien.

Batterilevetid

Uten å ha kjørt telefonene mot hverandre kan vi bare se på batterikapasiteten. Både 7 Trophy og Optimus 7 har bra batterikapasitet på papiret, og det skiller bare 200 mAh. Men med samme skjermstørrelse og prosessor vil det kunne antas at LGs 1500mAh vil gi noe lengre levetid.

Konklusjon

Både Optimus 7 og HTC 7 Trophy ligger og vaker rundt 4 000 – 4 500 kroner uten abonnement. Her er store prisforskjeller mellom butikkene, så sjekk vårt Prissøk før du handler – på Optimus 7 er det nesten en tusenlapp i forskjell mellom billigste og dyreste butikk.
Begge telefonene er meget godt utstyrte, og det er vanskelig å trekke fram en vinner i vår uformelle sammenlikning. Vi mener likevel LG Optimus ligger noen millimeter foran HTC 7 Trophy over mållinja, med tanke på lagringsplass, DLNA-støtte og litt bedre batterikapasitet. Nå blir det spennende å se hvordan de to telefonene gjør det på testbenken, og om LG klarer å beholde sitt knappe forsprang også i den virkelige verdenen.
Kilder: GSMarena.com, Pocket-lint.com, Phonearena.com.

Les også
LG P500 Optimus One
Les også
Sjekk disse mobilkuppene
Les også
Her er Windows Phone 7-mobilene
annonse

Les også