NyhetAmerikansk videotjeneste kommer til Europa

Vudu kommer til Europa

Amerikansk videostreamingtjeneste satser stort.

På samme måte som med musikk har streaming av filmer over nett til de tusen hjem kommet for å bli. Internasjonalt er det Netflix som dominerer videostreamingmarkedet i dag, mens her på berget har vi blant annet Voddler, LoveFilm, ViaPlay og Canal Digital GO.

Variety skriver nå at amerikanske Walmart ønsker en større del av kaka. De har nylig annonsert at deres videostreamingtjeneste Vudu er på vei til Europa, Latin-Amerika og Asia i 2012, og håper at deres mer enn 5000 butikker i 27 ulike land vil bidra til å gi tjenesten drahjelp.

Betydelig vekst

Vudu har opplevd en betydelig vekst i løpet av de siste årene. Tjenesten tilbyr leie av TV-serier og film over Internett til HDTV, PC, Xbox 360, PS3, Blu-ray-spiller eller iPad. Foreløpig har Vudu bare vært tilgjengelig i USA, men nå blir det andre boller.

Offensiven starter med Mexico i juni, før tjenesten skal utvides til 30 andre land i Latin- og Sør-Amerika. Senere i 2012 kommer Vudu også til Europa og Asia.

Hva med Norge?

Walmart har ingen tilstedeværelse i Skandinavia. Om dette spiller inn på tilgjengeligheten av Vudu eller ikke er ukjent per dags dato, og Walmart har ikke uttalt seg spesifikt om en lansering på våre breddegrader.

Konkurrenten Netflix ekspanderte til Latin-Amerika i 2011 og begynte sitt europeiske eventyr på starten av 2012 i England. Deretter skal tjenesten komme til flere andre europeiske land, og lanseringer i Europa betyr at videostreamingtjenestene kan være ett steg nærmere lille Norge.

Les også
– Netflix kommer til Norge
Les også
– Netflix kommer til Norge
Les også
Streaming overgår fysiske plater for første gang
Les også
Streaming stanser piratkopiering
Les også
Ny monster-TV fra Sharp
Les også
Netflix kommer til Europa
annonse