Til hovedinnhold

Iphone gir lite gevinst

Netcom har den siste tiden fått mye oppmerksomhet for at de er eneste teleselskapet i Norge som selger Iphone. Men noen økonomisk gevinst får selskapet ikke.
Vil ikke generere kunder
Det mener analytiker hos Gartner, Leif-Olof Wallin. Ifølge Dagens Næringsliv tror han telefonen i beste fall vil kunne dekke opp for selskapets utgifter med å ta inn telefonen.
- Assosieringen med Apple vil være bra for Netcoms image. Forhåpentlig dekkes kostnadene, men de kommer neppe til å tjene penger på iPhone-salget, sier analysesjef Leif-Olof Wallin i Gartner ifølge Dagens Næringsliv.
Ifølge avisen får han støtte i dette utsagnet av analytikeren John Strand fra Strand Consult. Han mener erfaringer fra andre land viser at ingen av selskapene som har hatt monopol på Apples mye omtalte telefon har maktet å få tiltrekke seg spesielt mye kunder.
Merker pågangen
Netcom på sin side tar analysene med ro. Da salget startet forrige fredag forsvant fort det første lageret med telefoner og det har stor tro på at mange nye kunder som ønsker telefonen vil søke seg til selskapet.
- Økonomisk ser vi jo at vi får et tilfang av nye kunder fra eksterne kundebaser, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom, ifølge Dagens Næringsliv.

Mer om
annonse