Til hovedinnhold

To sekunder bak norgesrekorden

NM i SMS ble arrangert for første gang i fjor av Telekiosken. Konkurransen hadde da en fin ramme, gode premier og deltakere som kunne hevde seg i verdenseliten når det gjelder å taste den offisielle SMS-teksten på kortest mulig tid. I år tas NM i SMS til et nytt nivå, først og fremst fordi Telekiosken frister med 100 000 kroner til den som eventuelt klarer å slå verdensrekorden i SMS.

Regjerende norgesmester Sonja Kristiansen ser ut til å få hard kamp om å bevare tittelen i år, nå som en av de to klare finalistene kvalifiserte seg med en tid som snuser på den norske rekorden som ble satt i fjor.

Stor-Oslo og Østlandet
For å komme til finalen i NM i SMS på Oslo City 14. november, må man ha de raskeste tastefingrene i en av seks regioner. Forrige helg ble finalistene fra Stor-Oslo og Østlandet klare; Renate Fjeld (26) fra Ringsaker og Ayse Cakal (14)fra Rælingen. Renate Fjeld tastet inn på tiden på ett minutt og fire sekunder, mens Ayse Cakal imponerte med en bestetid på 48 sekunder – bare to sekunder bak norgesrekorden. Teksten de måtte taste på raskest mulig tid var:

The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human. (160 tegn, punktum inkludert)

 Dette er den offisielle Guinness World Records SMS-teksten som deltakerne må taste. Deltakerne kan bruke sin egen mobiltelefon, men må ha standard tastatur og ordbok slått av. Verdensrekorden er på 41,40 sekunder og ble satt av Jeremy Sing Gim fra Singapore.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Legg deg i hardtrening
De siste kvalifiseringsrundene går av stabelen førstkommende lørdag (24. oktober), i Telekiosken-butikker i regionene Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet og Sør-Norge. Er du kjapp på SMS-labben, vanker det gode premier i finalen. Norgesmesteren mottar 10 000 kroner, en terrengsykkel og en Nokia-telefon. De øvrige finalistene mottar hver sin Nokia 5130 og WeSC hodetelefoner. Og tar du verdensrekorden stikker du altså av med 100 000 kroner.

Føler du ikke for å delta i NM i SMS, men likevel har lyst til å vinne flotte premier, har vi en konkurranse gående for øyeblikket der du kan vinne en forundringspakke fra Telekiosken. Alt du trenger å gjøre er å svare på to spørsmål som du finner svaret på i den offisielle NM i SMS-videoen, så er du med i trekningen. NM i SMS-konkurransen avsluttes førstkommende lørdag, 25. oktober.

Mer om
annonse