Til hovedinnhold

Start sommeren med ny mobil

Sommeren er tiden du tar pause fra jobb og nyter sene sommerdager. Men mobiltelefonen er utvilsomt med og om du ønsker å skinne litt ekstra i solen i sommer har vi her valgt ut et par du absolutt bør se nærmere på.
Vår søsterside Mobilen.no tester alle mobiltelefoner som kommer på det norske markedet og mobiltelefonene får alle en grundig gjennomgang før terningen blir kastet. Vi har gått gjennom den siste tidens tester og funnet frem de telefonene som utmerker seg spesielt.
Sony Ericsson C901
Mobiltype: Kameramobil.
Pris: 3200,-
Karakter: 5.
Sony Ericssons mobil C901 er mobilen som får frem smilet. Designmessig er dette langt fra noen perle, men kameraet på fem megapiksler fungerer meget godt. Selv på nattestid med kun gatebelysning som lyskilde får du gode bilder med denne telefonen. Den er dermed svært velegnet for ferien de gangene du ikke ønsker å ta med deg et dyrt og stort digitalkamera ut. Telefonen er dessuten svært brukervennlig og både tastene og menynavigering fungerer svært godt. Musikkspilleren i mobilen fungerer også, men den vil neppe utkonkurrere MP3-spilleren med det første.


Du får mobiltelefoner med både bedre kamera og vassere funksjoner som innebygd WLAN. Men i så fall må du regne med å gå mye høyere opp i pris. Denne telefonen gir deg rett og slett mye for pengene selv om designet kunne vært hakket bedre.
Les hele testen og se video av mobiltelefonens smilefunksjon her.
Nokia N97
Mobiltype: Trykkfølsom.
Pris: 5500,-
Karakter: 5.
Nokia N97 er mest sannsynlig Nokias heftigste mobil til dags dato. Her får du utskyvbart QWERTY-tastatur, trykkfølsom skjerm, WLAN, GPS og mye mer. For bedriftsbrukere vil den ha svært mye og by på, men den muligens vil bli litt for avansert om du kun skal bruke noen få av mulighetene. Når tastaturet skyves ut kan telefonen fint legges på en bordflate og benyttes som en laptop, en svært liten en vel og merke. Men både tastene og den trykkfølsomme skjermen er svært brukervennlige og fine å skrive på.


Telefonen er, med alle sine funksjoner, ikke den minste på markedet, men her får du da også mye innhold. Designet gir også telefonen et eksklusivt preg, som gjør at størrelsen har mindre å si. Derimot er det verdt å legge merke til at telefonen kan oppleves som treg om du har mange programmer oppe på samme tid. Men om du er glad i teknologi og liker tilgang til mange funksjoner, så finnes det få alternativer du kan putte i lomma som er mer avansert.
Les hele testen av Nokia N97 hos Mobilen.no.
HTC Touch Diamond 2
Mobiltype: Trykkfølsom.
Pris: 4800,-
Karakter: 6.
HTC Touch Diamond 2 er en av de klart beste touchmobilene på markedet. Mobilens trykkfølsomme skjerm har meget god respons og funksjonsmessig har den det meste på plass. Til forskjell fra Nokia N97 har den ikke noe eget tastatur, men gjør som iPhone og gir deg tastatur rett på skjermen. Mobilen har ellers GPS, WLAN, musikkfunksjon og kamera.


Mobilen har ellers bevegelsessensor som kan brukes både med spill og når du skriver tekst. Operativsystemet er Windows-basert, og de har denne gangen fått det hele til å funke på en god måte. Om du virkelig skal skinne i sommer så er HTC Touch Diamond 2 verdt en titt.
Her kan du lese hele testen av HTC Diamond Touch 2.
LG KM900 Arena
Mobiltype: Medietelefon.
Pris: 3750,-
Karakter: 5.
Foruten stor trykkfølsom skjerm kommer LG Arena med fem megapiksler kamera, GPS, WLAN og Turbo 3G. Dette er dermed en mobiltelefon som kan komme godt med i sommer. Selve den trykkfølsomme skjermen er svært brukervennlig og gir et sylskarpt bilde selv om sommersolen nok kan ødelegge noe av innsynet. Telefonen er svært funksjonsrik og kan gi mye glede på veien. Den innebygde musikkløsningen fungerer svært godt og telefonen har også innebygd FM-sender for å sende musikk til bilstereoen. Mobilen kan også vise video rimelig brukbart.


Telefonen er ikke like imponerende på det grafiske som iPhone, men den er samtidig godt spekket og ligger teknisk sett hakket foran Apples populære mobil. At prisen ligger på et fornuftig nivå er også verdt å legge merke til.
Les hele testen av LG Arena her.
Sony Ericsson W715
Mobiltype: Musikkmobil
Pris: 3000,-
Karakter: 5.
Sony Ericsson W715 er en svært god musikkmobil som gir deg både godlyd og gode kommunikasjonsmuligheter for pengene. Telefonen kommer med WLAN og god bevegelsesfølsom skjerm for visning av både videoer og nettsider, så her kan du få tilgang til mye underholdning for sommeren. Telefonens tastatur kan kjapt skyves inn bak skjermen slik at mobilen blir svært lett og kompakt. At tastene er gode å bruke skader heller ikke.


Mobilen er derimot ikke det du kjøper for å ta bilder i sommer. Det integrerte kameraet er på 3,2 megapiksler, noe som blir i minste laget om du vil ha minner for resten av livet. Foruten dette er denne mobilen velegnet for det meste, spesielt for deg som gjerne vil ha litt kjapp underholdning på stranden.
Les hele testen av W715 hos Mobilen.no.
Samsung Innov8
Mobiltype: Mediemobil.
Pris: 5500,-
Karakter 6.
Samsung Innov8 er en svært god underholdningsmobil. Designet er ikke det mest spennende, men her får du kamera på åtte megapiksler, WLAN, GPS og gode høytalere som duger som nødløsning. Foruten dette har mobilen også på plass en rekke programmer som du med enkelhet kan utfylle med flere om du ønsker det.


Mobilen er svært brukervennlig. Bak skjermen skjuler det seg også et utskyvbart tastatur med store og gode knapper som passer bra for de fleste hender.Kameraet på mobilen er heller ikke å forakte. Samsung Innov8 er langt fra den billigste mobilen på markedet, men om du tar deg råd til denne vil du neppe bli skuffet med årets sommermobil. Høyst sannsynlig vil den også kunne vare vel gjennom vinteren.
Les hele testen av Samsung Innov8 hos Mobilen.no.

Les flere mobiltester hos Mobilen.no.

Mer om
annonse