Til hovedinnhold

SMS-boom på nyttårsaften

Telenor og Netcom fikk en bra start på det nye året, da begge melder om at rekordmange SMS og MMS har blitt sendt på nyttårsaften blant sine kunder. Netcoms drøye 1,2 millioner mobilkunder sendte av gårde 14,2 millioner SMS på nyttårsaften mellom klokken 22.00 31.12.2008 og klokken 06.00 01.01.2009. Det er en økning på 700.000 SMS fra i fjor.

Norges største operatør melder imidlertid om enda flere sendte meldinger blant sine kunder. Telenor-kundene sendte nemlig 30 millioner SMS, som tilsvarer en økning på 6 millioner SMS fra i dag i fjor. Telenor regner imidlertid nyttårsmeldingene fra klokken 00.01, 31.12.2008 til 06.00, 01.01.2009, altså nesten en hel dag før Netcom.

Flater ut etter hvert

Selv om norske mobilkunder brøt SMS-rekordene igjen i år, tror verken Telenor eller Netcom at det vil komme til å skje hvert år. Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom sier til Mobilen.no at han ikke er overrasket over at SMS og MMS er ekstra populært på nettopp nyttårsaften.

– SMS har blitt den måten vi foretrekker å sende en hilsen på, enten det er nyttår, påske eller julaften. Vi blir mer vandt til å bruke telefonen, og derfor blir dette vanligere. Men det kommer til å flate ut etter hvert, sier Vederhus.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

– Jeg tror ikke vi kan forvente rekorder hvert år, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til Mobilen.no.

MMS mer populært

Også multimediemeldinger – eller MMS – er langt mer populært å sende på nyttårsaften enn alle andre dager i året. På julaften i 2008 ble det sendt om lag 1,5 millioner MMS blant Telenor-kundene, mens på nyttårsaften steg tallet til 2 millioner. Ifølge Dagens IT, sendte Netcom-kunder 665.000 MMS på nyttårsaften i år – en økning på 115.000 MMS fra i fjor.

Tallene fra Telenor og Netcom er ikke sammenlignbare, ettersom de gjelder for ulike tidsperioder.

Få problemer med nettet

Tiden er forbi da man på nyttårsaften hadde store problemer med å ringe- eller sende meldinger til kjente og kjære. I alle fall hvis vi skal tro operatørene selv.

– Det gikk helt flott, ikke noen problemer. Selvfølgelig når det ”peak’er” rundt klokken tolv, blir kapasiteten strukket, men det gikk helt greit, sier Netcoms kommunikasjonssjef.

– Vi har tilpasset nettet så optimalt som mulig, og økt kapasiteten jevnt og trutt i alle år. Rundt klokken 16.40 hadde vi noen små problemer i en halvtimes tid, men da økte vi kapasiteten raskt. SMS-ene gikk smertefritt, avslutter Amundsen i Telenor.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Mer om
annonse