Til hovedinnhold

Netcom får Iphone i Norge

Nordmenn har ventet i lang tid på å få anledning til å kjøpe Apple Iphone. Helt siden lanseringen i fjor sommer har folk importert den enormt populære telefonen, i påvente av at en norsk operatør fikk anledning til å selge den.
Faktisk har over 10.000 nordmenn fått tak i mobilen som ikke offisielt har vært tilgjengelig her i landet. Nå har imidlertid Netcom inngått en avtale med Apple om å selge telefonen på det norske markedet.
Lite informasjon
For ifølge en pressemelding fra Teliasonera, som er morselskapet til Netcom, har de inngått en avtale med Apple om å ”introdusere Iphone til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Latvia og Estland senere i år”. Men det er stort sett alt vi får vite.
- Det er selvsagt veldig spennende for Teliasonera å få anledning til å lansere Iphone i de nordiske og baltiske landene, men jeg kan dessverre ikke gi noe mer informasjon på nåværende tidspunkt, sier en talsmann for Teliasonera til Mobilen.
- Iphone kommer og vi er veldig fornøyd med å kunne tilby telefonen i enda flere land, men vi har heller ikke noe mer informasjon for øyeblikket, sier pressekontakt Alan Hely i Apple til Mobilen.
Artikkelen fortsetter under bildet


Er avtalen eksklusiv?
Dette betyr at når telefonen kommer i norske butikkhyller fortsatt er ukjent. Samtidig er det dermed også usikkert hvorvidt Telenors kunder vil få tilgang til denne mobilen. Historisk sett har det vært eksklusive avtaler i landene som selger Iphone, men Apple forteller at det kan være aktuelt å tilby telefonen hos flere operatører i samme land.
- Dagens nyheter er en del av en serie lanseringen den siste måneden, der Iphone har blitt annonsert i en rekke land. Vi snakker ikke om avtalene vi inngår, men i noen land, som for eksempel India, Sveits og Australia er det flere operatører som vil tilby telefonen, sier Hely, som gleder seg stort over dagens annonsering.
- Vi kan knapt vente til enda flere får hendene sine på Apple Iphone, sier Hely til Mobilen.
Telenor vet lite
Hos Telenor virker det som om de er en smule overrumplet over dagens annonsering fra hovedrivalen Netcom.
- Det er ikke så lett å kommentere på en melding som er så lite detaljert, men det jeg kan si er at det ikke er noe nytt fra vår side, forteller informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Mobilen.
Tidligere har Telenor hele tiden hevdet at de fortsatt er i samtaler med Apple om å levere Iphone. På spørsmål om det er noen endringer i så måte er Lessum lite meddelsom.
- Ingen kommentar, sier han.
Lessum tror imidlertid det kan vise seg at avtalen mellom Apple og Teliasonera ikke er eksklusiv.
- Vi blir ikke overrasket om dette ikke er en eksklusiv avtale, og vi ser jo at flere av de siste annonseringene faktisk er ikke-eksklusive, som i Italia, Sveits og Australia. Samtidig er ordlyden på meldingen fra Teliasonera veldig lik den som har kommet fra de andre i det siste, sier Lessum, som samtidig avslører at de ikke bryr seg om eksklusivitet.
- For oss har det aldri vært viktig å kunne tilby Apple Iphone eksklusivt, avslutter han.
Som sagt er det ukjent når telefonen vil komme i norske butikker, men det er ventet at den nye 3G-versjonen av telefonen slippes i løpet av juni, og forhåpentligvis vil det bety en norsk lansering av den mye omtalte telefonen. Se det som kan være bilder av den nye mobilen her.

Mer om
annonse