Tek.no

Nyhet

Derfor har professoren et øre på armen

YouTube/montasje
12 Aug 2015 15:19

Gale professorer har vi sett mange av på film, men kanskje ikke så mange av i virkeligheten. Stelarc – en performance-kunstner og professor ved Curtin University – hører imidlertid hjemme i en slik bås. Litt gal må du i det minste være for å dyrke frem et tredje øre på kroppen din.

Ifølge Mashable stilte Stelarc opp på et australsk morgenshow denne uken, og fortalte hvorfor han følte at han trengte et øre på venstrearmen sin. Der fortalte han blant annet at han ønsket å utstyre det med både mikrofon og WiFi-antenne, samt muligens GPS, for å la folk på Internett høre gjennom hans øre.

– Dette øret er ikke for meg – jeg har to gode ører å høre med. Dette øret er en fjernlyttingsenhet for folk som befinner seg andre steder. De vil være i stand til å følge en samtale eller høre lyden av en konsert, uansett hvor jeg er og hvor de er. Bare tenk om jeg kunne høre gjennom ørene til noen som var i New York, sier Stelarc til ABC News.

Det har tatt ni år å lage Stelarcs tredje øre. Det er til dels grodd frem ved hjelp av professorens egne stamceller, og delvis utformet med plastisk kirurgi. Til ABC News sier han for øvrig at planen er å være på nett hele tiden når han får installert mikrofon og WiFi, så fremt det finnes trådløse nett å koble seg på.

Se intervjuet til Today Show med Stelarc her:

Kroppsmodifikasjon blir stadig mer utbredt. Tidligere i år hørte vi om mannen som fikk nattsyn etter å ha sprøytet kjemikalier i øynene sine. Vil du slippe å drasse rundt på nøkler hele tiden, har du dessuten mulighet til å implantere en chip i hånden isteden.

Hva blir det neste??
Forskere har allerede klart å dyrke frem menneskepeniser »

(Kilder: Mashable, ABC News, YouTube)

annonse