Nå vil Intel gjøre PC-ene helt trådløse

Utvikler teknologi som gjør alle ledninger overflødige.

Trådløs teknologi er allerede ganske utbredt når det gjelder for eksempel mus og tastaturer, men rot med ledninger og kabler er langt på vei fremdeles et uunngåelig fenomen for den gjennomsnittlige PC-brukeren.

Dette vil prosessorgiganten Intel nå tydeligvis ha slutt på. Amerikanske PC World melder nemlig at selskapet jobber iherdig med nye løsninger som skal gjøre PC-er helt trådløse – og det ganske snart.

Tar i bruk WiGig

Intels planer ble avslørt i en tale som visesjefen for selskapets PC-klient-avdeling, Kirk Skaugen, holdt under den pågående Computex-messen i Taiwan.

I talen sa Skaugen at Intel arbeider med trådløs teknologi for både dokking, lading, bildeoverføring og dataoverføring. Støtte for slik teknologi skal visstnok bli en del av den fremtidige prosessorarkitekturen Skylake, som Intel etter planen lanserer neste år.

Teknologien bygger på den såkalte WiGig-standarden, som skal være tre ganger raskere enn Wi-Fi-standarden 802.11ac. Intel utvikler nå WiGig-moduler som selskapet tror vil kunne bygges inn i PC-er allerede neste år, noe som i så fall gjør det mulig å koble både skjermer, tastaturer og mus til PC-er trådløst.

Lading via magnetisk resonans

I tillegg jobber Intel med en ny standard for trådløs lading av bærbare PC-er, som benytter seg den såkalte «magnetisk resonans»-løsningen. Denne teknikken innebærer å overføre strøm ved å benytte seg av den magnetiske resonansen som oppstår fra endringer i et magnetfelts intensitet. I Intels tilfelle skal løsningen visstnok kunne levere en effekt på 20 watt.

I denne forbindelse kunngjorde selskapet også at de har slått seg sammen med organisasjonen A4WP, som arbeider med å etablere en global standard for trådløs lading basert på magnetisk resonans, kalt Rezence.

Det er uvisst akkurat nå de trådløse PC-ene vil begynne å dukke opp, men Intel håper at den første slike modellen vil se dagens lys innen år 2016, altså om ikke fryktelig lenge.

Intel har mange flere ess i ermet: Selskapet viste frem sin ekstremt energieffektive mobilprosessor Core M »

Les også
Intel fikk rekordbot på 8,6 milliarder kroner – tapte anke
Les også
Snart blir laptop-tastaturene enda tynnere
Les også
Intel Core M baner veien for en vifteløs fremtid
Les også
Her kjører «Devil's Canyon» på 4,5 GHz – med passiv kjøling
Les også
Nå er endelig Intels nye entusiast-prosessor lansert
Mer om
annonse