Tek.no

Nyhet

– Den nye Chromecast-versjonen skal vises frem om kort tid

Nye rykter om Chromecast-oppfølgeren har dukket opp.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
20 Sept 2015 14:00

Google har gjort stor suksess med sin lille og rimelige strømmepinne Chromecast, og nå ser det omsider ut til at den nye versjonen av det populære produktet er på vei. Det melder nettstedet 9to5google.

Nettstedet skal nemlig har fått tak i interne dokumenter som både indikerer at den nye Chromecast-versjonen er rett rundt hjørnet og som gir oss hint om akkurat hva det er vi har i vente.

«Ballong»-design

For det første skal andre generasjon Chromecast visstnok komme med et ganske så spesielt design. I stedet for «pinne»-formen skal den nye utgaven nemlig ha en sirkulær, «ballong»-lignende utforming.

Google har kanskje begynt å kjenne presset fra konkurrentene. Dette er Amazons nye strømmepinne- og boks, Fire TV and Fire TV Stick. Foto: Amazon

De tekniske detaljene er ikke kjent, men ifølge dokumentene som 9to5google fikk tak i vil den nye Chromecast-versjonen skilte med forbedret Wi-Fi-teknologi. Det betyr trolig at den får støtte for den raskere 802.11ac-standarden, der den nåværende generasjon kun støtter 802.11b/g/n-standarden.

Nye Chromecast skal visstnok også komme med mulighet for en type «strøm» («feed») som kan kjøres på strømmepinnens hjemskjerm, altså på skjermsparer-bildet som vises når Chromecast-en ikke er i vanlig bruk.

Kan bli kunngjort snart

Det er uvisst hva denne funksjonen egentlig innebærer, men 9to5google spekulerer i om det kan dreie seg om nyhetsstrømmer fra sosiale medier, eller lignende. I tillegg til dette vil enheten også by på en ny funksjon kalt «Fast Play».

Det er heller ikke klart hva denne funksjonen går ut på, men kanskje kan det dreie seg om en raskere og mer sømløs avspilling, som er noe av det dagens Chromecast-brukere visstnok skal ha savnet. Utover dette kan det se ut til at det runde designet muligens rommer mer maskinvare, men enn så lenge må vi vente på offisielle uttalelser fra Google.

Disse kan imidlertid komme ganske snart. Ifølge dokumentene som 9to5google sitter på skal Google nemlig kunngjøre den nye Chromecast-generasjonen på et arrangement den 29. september.

Amazon har allerede lansert den nye versjonen av sin Chromecast-konkurrent: Slik blir nye Fire TV Stick og Fire TV »

(Via Cnet)

Les også
Amazons nye strømmeboks går i strupen på Apple TV
Les også
Her er nye Apple TV
Les også
Vi pakker opp Googles vidunder-pinne
annonse

Les også