Til hovedinnhold

Utrolig enkelt triks gjør mobilen raskere i bruk.

Slik gjør du fingersensoren mye mer nøyaktig.

Niklas Plikk, Teknofil.no
Niklas Plikk

På Apples nyeste telefoner trenger du bare å holde fingeren din over hjemknappen for å komme deg forbi låsskjermen. Fingeravtrykksleseren, kalt Touch ID, dukket først opp på iPhone 5S, men i fjor slengte Apple den også med på iPhone 6 og 6 Plus, samt de nyeste iPad-modellene.

Nå har det blitt oppdaget en enkel og smidig måte å lære opp fingeravtrykksleseren din å bli enda mer nøyaktig.

Kjøpt en iPhone-app du angrer på?
Apple gir deg pengene tilbake, og du får beholde appen »

Kjempelett triks

Vanligvis fungerer fingeravtrykksleseren ganske feilfritt, og enheten din låses opp så fort du legger fingeren på hjemknappen. I hvert fall i begynnelsen. Mange iPhone-brukere har klaget på at sensoren blir unøyaktig etter hvert, og at sensoren bare fungerer av og til.

Flere har løst problemet midlertidig ved å slette fingeravtrykket fra telefonen og prøvd igjen, mens andre har lagret duplikater av fingeravtrykkene, for å dobbelsikre seg. Begge tiltakene fungerer, men nå har angivelig bloggeren Josh Betz funnet en enda enklere metode.

Slik gjør du det

Det første du må gjøre er å gå inn på Touch ID-innstillingene på telefonen din:

Innstillinger --> Touch ID og kode

Skriv inn låskoden din.

I stedet for å slette noen av fingeravtrykkene eller legge det til på nytt, trenger du bare å legge fingeren på hjemknappen. Navnet på fingeravtrykket vil lyse opp hvis fingeren gjenkjennes. Du har nå gitt telefonen bittelitt mer data å jobbe med, slik at den gjenkjenner fingeren lettere neste gang.

Her ser du «venstre tommel» lyse opp. Det betyr at fingeren er gjenkjent av telefonen.

Gjennomfør prosessen flere ganger med ulike deler av fingeren, og pass på at telefonen gjenkjenner fingeravtrykket hver gang.

Når du har gjort dette med hele fingertuppen, både på siden, over og rundt, bør du merke at telefonen låses opp betraktelig fortere neste gang du prøver.

På Betz' blogg kommer han ikke med noen bedre bevis enn "prøv selv og se". Mange av leserne hans ser imidlertid ut til å bekrefte funnene hans, og sier de føler sensoren har blitt betraktelig bedre.

Prøv selv, og si gjerne ifra i kommentarfeltet nedenfor om du merket noen forbedring!

Ser iPhone-kameraet ditt ut som dette? Hundrevis av iPhone 6-eiere har forskjøvet frontkamera »

(Kilder: Josh Betz bia Life Hacker)

annonse