Til hovedinnhold

Surface selger som varmt hvetebrød

Microsoft kan ta igjen Apple om få år, ifølge analyseselskap.

Vegar Jansen, Tek.no

Akkurat som på mobiltelefon-markedet er det de to erkerivalene Apple og Samsung som også dominerer når det gjelder nettbrett, men nå viser det seg at Microsoft er i ferd med å minske forspranget betydelig. Det melder blant andre nettstedet TechRadar.

Ifølge analyseselskapet Strategy Analytics har salget av Surface-nettbrettene gått opp med hele 58 prosent i løpet av de første ni månedene av 2015 sammenlignet med samme periode i fjor.

Kan ta igjen Apple om få år

For hele 2015 er antallet solgte enheter ventet å komme opp i 22 millioner, noe som i så fall vil gi Microsoft en markedsandel på solide 10 prosent. Apple vil til sammenligning ha en markedsandel på rundt 22 prosent.

I et litt lenger perspektiv på fire år beregner analytikerne hos Strategy Analytics at Microsoft vil ha kommet opp i en markedsandel på hele 18 prosent, mens rivalen Apple vil holde seg på rundt 23 prosent, som altså betyr at Microsoft vil være svært nær å ta forbi Apple på nettbrett-markedet.

Som vi har meldt tidligere har iPad-salget gått nedover i lengre tid, og ifølge tall som markedsforskningsselskapet IDC la frem i oktober gikk Apples markedsandel innen nettbrett ned med hele 19,7 prosent i tredje kvartal i år.

Flere gode Surface-kvartal

Samsungs markedsandel hadde også en kraftig nedgang på 17,1 prosent. Ifølge IDC hadde Apple og Samsung markedsandeler på henholdsvis 20,3 og 16,5 prosent i tredje kvartal.

Microsoft har for øvrig meldt om solid Surface-salg flere ganger det siste året. Kvartalstallene som selskapet la frem i april viste en oppgang i Surface-salget på 44 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og i juli ble det rapportert om en kvartalsmessig økning på hele 117 prosent.

Microsofts Surface-brett er skikkelig bra saker: Vi klasket til med nesten full pott i vår anmeldese av den nyeste Surface Pro 4 »

annonse