Til hovedinnhold

Nå setter Netflix opp prisen på alt HD-innhold

Tjenesten blir stadig litt dyrere, men lover til gjengjeld flere filmer og TV-serier.

Netflix

Fra i dag av blir det litt dyrere å bli Netflix-medlem, mens de som allerede er medlem får beholde de gamle prisene i ett år til. Dette kommer frem av en e-post som Netflix har sendt til sine eksisterende medlemmer. Det er abonnementstypene «Standard» og «Premium» som blir berørt, og settes med opp med 10 kroner, fra henholdsvis 89- og 119 kroner i måneden; til 99- og 129 kroner i måneden.

I første omgang gjelder denne prisøkningen nye abonnenter, og vil ikke få effekt for eksisterende medlemmer før om ett år. Dette kommer bare litt over ett år etter at strømmetjenesten satte opp prisene sist. Også da var prisøkningen med 10 kroner, og 12 måneders forsinkelse for eksisterende medlemmer, som altså har fått merke den prisøkningen først nå.

– For å fortsette å legge til flere serier og filmer, inkludert mange Netflix-produserte

Slik ser eposten mange Netflix-abonnenter har fått ut. Foto: Skjermdump, epost fra Netflix

Tek.no har fått bekreftet prisøkningen fra Netflix' norske pressetjeneste, med følgende uttalelse fra Joris Evers, Netflix' kommunikasjonssjef:

– For å kunne fortsette å legge til flere TV-serier og filmer, inkludert mange Netflix produserer selv, setter vi prisene beskjedent opp for nye medlemmer. Som en takk til dere eksisterende medlemmer endres ikke prisen på deres abonnement før om ett år, står det i uttalelsen.

Ordlyden er altså omtrent den samme som i e-posten Netflix har sendt ut til medlemmene sine.

Og det er ikke så rent få, sånn omtrent 62,3 millioner per april i år »

Basis-pakken beholder den samme prisen

Da Netflix kom til Norge i 2012 tilbød de bare én abonnentspakke til 79 kroner måneden, men dette ble i fjor endret til en tredelt modell med en basispakke uten HD-innhold til 79 kroner, en standardpakke til 89 kroner og en premiumspakke til 119 kroner. Hvis du greier deg uten HD kan du fortsatt få Netflix til 2012-pris.

Pakkene slik de tilbys nye abonnenter pr. i dag. Foto: Skjermdump, Netflix.com

De siste årene har Netflix hatt stor suksess med sine egenproduserte TV-serier House of Cards og Orange is the New Black, og har gjennopplivet serier som Trailer Park Boys og Arrested Development, og egenproduksjonen ser ut til å bare øke. I år kommer de også med fire egne filmer, og det går rykter om at stjernene fra BBCs superpopulære, men kanselerte bilprogram Top Gear kan komme til å dukke hos strømmetjenesten. Hvis det stemmer vil de i så fall ta med seg et hav av nye seere, og så vel som høye produksjonskostnader.

Samtidig får de stadig mer konkurranse fra den brukervennlige pirat-strømmetjenesten Popcorn Time »

(Kilder: Netflix)

annonse