Nyhet

«En ørn fanger ikke fluer» – droner derimot!

Hobby-droner deler kanskje ikke luftrom med fly og helikoptre, men rovfugler er noe annet. Nå har det dukket opp en video på YouTube som viser en stor kilehaleørn som går til angrep på en drone i lufta, skriver Cnet. Hendelsen skjedde i nærheten av Melbourne i Australia.

«En ørn fanger ikke fluer» («Aquila non capit muscas»), hevdet tempelridderen Jean d'Andigné så tidlig som i 1190. En kilehaleørn fanger derimot ender, kråker, kakaduer og andre fugler, samt wallabyer, små kenguruer, pungrotter og koalaer. Og nå droner. Men, størrelsen på dronen var altså ingen hindring for ørnen som kan ha et vingespenn på opptil 240 centimeter.

Melbourne Aerial Video, som står bak videoen, opplyser for øvrig at ørnen kom uskadd fra møtet med dronens rotorer, heldigvis. Om dronen kom helskinnet fra angrepet er derimot uklart.

Videoskaperne legger til at det korte klippet deres gjenskaper det siste øyeblikket i livet til en byttefugl, i møte med en sulten kilehaleørn. De skriver videre at de kommer til å lande dronen sin neste gang de møter på rovfugl, for å unngå skader på fuglene.

Her ser du klippet i originalversjon:

... og her har de skrudd ned hastigheten på selve angrepsøyeblikket:

Vil du se det ørnen ser på flytur?
Disse klippene er filmet med GoPro-kamera fra ørneryggen »

(Kilder: YouTube, Cnet)

annonse