Tek.no

Nyhet

Proff bildebehandling skal bli enkelt for alle på mobil

Slik blir Adobes kommende bilderedigerings-app.

Adobe/YouTube
1 Sept 2015 22:00

Det kjente programmet Photoshop har gjort avansert bilderedigering på PC mulig i lang tid, men på de mobile plattformene er mulighetene noe begrenset. Nå skal Adobe snart lansere en ny mobilapplikasjon som gjør avansert bilderedigering enkelt på mobil og nettbrett. Det melder Cnet.

Denne gangen dreier det seg altså ikke om nye, Photoshop-relaterte apper, som allerede finnes til mobile enheter, men om en vesentlig mer ambisiøs bilderedigeringsløsning. Initiativet har fått det foreløpige navnet «Project Rigel».

Vil nå ut til de store massene

Den nye programvaren utvikles for folk som har «profesjonelle» redigeringsbehov innen blant annet retusjering, men skal samtidig gjøres tilgjengelig for folk som ikke er kjent med de avanserte Photoshop-versjonen man finner i PC-versjonen av programvaren.

Bildeproduktsjef hos Adobe, Manu Anand, sa til Cnet at hensikten med den nye satsingen er å «demokratisere» verktøyene og gjøre dem enklere å bruke for de store massene.

Applikasjonen vil altså ha et berøringsbasert grensesnitt. Den vil by på en meny med redigeringsfunksjoner langs den nedre delen av skjermen og ulike verktøy som kan «dras» ut på venstre side. Programmet skal by på en god zoom-funksjon som gjør at du kan velge ut områder på bildet med høy presisjon når du bruker fingrene.

Ansiktsgjenkjenning

Det er verdt å merke seg at programmet også byr på en ny, fiffig funksjon som man ikke engang finner i PC-versjonen av Photoshop, nemlig ansiktsgjenkjenningsteknologi. Denne teknologien identifiserer ansiktstrekk, som gjør det mulig for brukeren å foreta subtile endringer av trekkene, for eksempel «pynte» på et smil ved å løfte hjørnene på munnen.

Selv om denne funksjonen kanskje høres ut som en billig gimmick, kunne Manu Anand fortelle at det er snakk om en gjennomarbeodet funksjon som Adobe har samarbeidet med profesjonelle fotografer om.

Applikasjonen skal vises frem på Adobes Max-messe i Los Angeles i oktober. Den vil først bli tilgjengelig til iOS, men en Android-versjon er visstnok også under planlegging. Under kan du en demomstrasjonsvideo av en tidlig utgave av retusjeringsfunksjonen til Project Rigel-programmet.

Adobes Flash-programvare har nå blitt en sikkerhetsrisiko: Slik fjerner du Flash fra maskinen din »

Les også
Slik fjerner du Flash og hindrer dataangrep mot maskinen din
Les også
Nå sperres Flash ute fra Firefox
Les også
Noe skjermgodt er i vente fra Asus
annonse

Les også