Nyhet

Bare 0,3 prosent har oppgradert til nyeste Android

Bare et fåtall modeller som kan laste ned Marshmallow.

Det finnes som kjent mange versjoner av Googles utbredte mobiloperativsysten Android, og som på mange andre plattformer tar det gjerne lang tid før de nyeste versjonene tar igjen de eldre. Google utarbeider selv en oversikt over Android-distribusjonen, og nå foreligger den seneste.

Den største nyheten med den nyeste oversikten er at den relativt ferske Marshmallow-versjonen nå har gjort sin debut.

Android 6.0 Marshmallow finnes nå på 0,3 prosent av Android-enhetene.

KitKat ennå klart størst

Klart størst er fremdeles 4.4 KitKat-versjonen, som er å finne på hele 37,8 prosent av enhetene, mens Jelly Bean-versjonene 4.1, 4.2 og 4.3 driver 29 prosent av Android-produktene.

Oversikt over fordelingen av de ulike Android-versjonene. Foto: Google

På tredjeplass finner vi Lollipop, med en andel på 25,6 prosent. De gamle Android-versjonene Froyo, Gingerbread og Ice Cream Sandwich finnes på henholdsvis 0,2, 3,8 og 3,3 prosent av Android-enhetene per dags dato.

Googles oversikt over Android-distribusjonen er basert på innhenting av data over en syv-dagers periode til og med 2. november.

Nye tall for skjermstørrelse og pikseltetthet

Google utarbeider samtidig oversikter over distribusjonen av de ulike skjermstørrelsene. Den «normale» skjermstørrelsen, som ligger på rundt 4 tommer, er den mest populære, med en andel på 84,5 prosent. Skjermer på mellom 4 og 7 tommer utgjør 8,4 prosent, mens skjermene på mellom 7 og 10 tommer utgjør 4 prosent.

Når det gjelder pikseltetthet er det «hdpi»-klassen som dominerer, det vil si tettheter på rundt 240 DPI, med en andel på 42,2 prosent.« Xdpi» og «xxdpi», det vil si pikseltettheter på rundt 320 og 480 DPI, utgjør henholdsvis 23 og 15,3 prosent.

Google forsker stadig på Android-sikkerheten: Nå har de funnet farlige hull i Samsung egen Android-kode »

(Via GSMArena)

Les også
9 av 10 Android-brukere har ikke oppgradert til siste versjon
Les også
LG først med Marshmallow
Les også
Disse telefonene har fått Android 6.0 Marshmallow
Les også
Dette kan bli verdens første mobiltelefon med Android 6.0
Les også
5 ting du kan glede deg til i nye Android 6.0 Marshmallow
annonse