Sharkoon lanserer komplett gaming-utstyr til en drøy tusenlapp

Hodetelefoner, mekanisk tastatur og programmerbar spillmus til rå pris.

Tek.no/Taipei: Tyske Sharkoon sysler med flere forskjellige typer maskinvare – alt fra musematter til strømforsyninger. Under årets Computex-messe fikk vi møte selskapets representanter på et lite hotellrom i Taipei sentrum, der vi ble presentert for flere av høstens nyheter.

Hovedfokuset til Sharkoon denne gangen er utvilsomt spillerne, og for å lage et slags system i navngivningen har de nå bestemt seg for å lage et eget undermerke for spillutstyr: Skiller.

Skiller SGH1.

Under dette merkenavnet vil de da mot høsten – vi ble fortalt at de siktet mot september måned – slippe flere nye produkter som både kan lokke med anstendige spesifikasjoner og hva som ser ut til å bli en ganske så hyggelig pris.

Hodetelefoner: Skiller SGH1

Hodetelefonene har utskiftbare puter, avtagbar mikrofon og skjøteledning.

Det var nemlig prisen vi først og fremst reagerte på da vi ble presentert for et par hodetelefoner med avtagbar mikrofon. Nå fikk vi dessverre ikke muligheten til å bedømme lydkvaliteten – så akkurat den delen gjenstår å si noe om – men resten ga et førsteinntrykk av helt kurant kvalitet.

I hvert fall med tanke på at dette settet får en prislapp på 20 euro.

Hodesettet har ganske kort ledning, slik at det ikke dingler for mye i veien dersom du bruker det til musikk på farten, plugger det rett i en håndkontroller eller lignende. Trenger du lenger rekkevidde, følger det også med en forlenger med volumkontroll i pakken.

I tillegg får du faktisk med et ekstra sett med øreputer, slik at du har ett sett i «skinn» og ett sett i stoff – eller kan kjøre forskjellig type på hvert øre dersom du føler deg som en skikkelig rebell.

Hvis du ønsker, kan Skiller SGH1 kombineres med hodetelefonholderen Skiller X-Rest 7.1 – som foruten å fungere som nettopp holder også er et USB-lydkort med volumkontroll og 7.1-surround-muligheter. Også denne skal koste 20 euro.

Tastatur: Skiller SGH1

Det mekaniske tastaturet Skiller Mech har også en svært fordelaktig pris. Dette bruker brytere fra et en produsent ved navn Kailh, de samme som også benyttes i Sharkoon Shark Zone MK80 RGB som koster nærmere 1500 kroner. Men ettersom Skiller vil få en pris på 60 euro, snakker vi potensielt om et produkt av tilnærmet samme kvalitet til halv pris og vel så det.

Skiller Mech.

Ett sted Sharkoon har spart penger på Mech er med lys – Skiller-tastaturet har kun hvitt bakgrunnslys, mens det nevnte Shark Zone MK80 kan skilte med full fargepalett.

Det betyr dog ikke at Skiller Mech er kjedelig. Tastaturet har flere predefinerte lysmodi og -animasjoner med justerbar hastighet og intensitet. Det er også mulig å programmere slik at det kun er spesifikke taster som lyser opp.

Akkurat som Shark Zone MK80 er det også meningen at Skiller Mech skal komme med forskjellige typer brytere slik at du kan velge mellom Kailh Red, Brown og Blue. De forskjellige brytertypene har litt forskjellige egenskaper som også betyr at de gir litt forskjellig bruksfølelse.

Datamus: Skiller SGM1

Skiller SGM1.
Skiller SGM1 har har flere lodd som kan fjernes om ønskelig.
Datamusa er utstyrt med flere makrotaster på siden.

Der det er tastatur er det også mus, sier et gammelt datajungelord. Det nye merket får derfor også en datamus i form av Skiller SGM1, som har en PixArt PMW3336-sensor med 10 800 DPI, 12 programmerbare musetaster og 4-veis rullehjul.

I tillegg har den innebygd minne for forskjellige spillprofiler og seks firegrams lodd som kan fjernes for å gjøre datamusen lettere dersom du ønsker det. Den er dessuten utstyrt med LED-er som kan svitsje mellom forskjellige farger hvis du trenger avveksling.

Alt i alt er dette egenskaper vi ikke så ofte finner på en datamus til 40 euro.

Nå fikk vi ikke muligheten til å tilbringe så veldig mye tid med de nye Skiller-produktene, men førsteinntrykket var slett ikke galt med tanke på pris kontra funksjonalitet og kvalitet.

Vi ser for oss at dette kan være midt i blinken for mange aspirerende gamere med begrenset budsjett – her snakker vi jo om en full «desktop-pakke» med egenskaper du normalt sett må betale langt mer for.

Vi vil naturligvis satse på å teste flere av disse produktene på den andre siden av sommeren.

Det lanseres drøssevis av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »

Les også
Sharkoon har sluppet sin nye og funksjonsrike spillmus
Les også
Tradisjonelle kabinetter har fått en utfordrer
Les også
Slik fungerer mekaniske tastaturer
annonse