Til hovedinnhold

Snapchat har blitt helt annerledes – dette gjør de nye knappene

Niklas Plikk, Tek.no

Bilde- og videodelingsappen Snapchat er en populær app som stadig er i utvikling, og nå melder blant andre TechCrunch at de mange brukerne får enda flere redskaper til sin disposisjon.

Den nye «Chat 2.0»-oppgraderingen kunngjøres på den offisielle bloggen og innebærer et helt nytt utseende på meldingsdelen av Snapchat. Først og fremst er det en ny tale- og videokommunikasjonen som skal gjøre samtaler med venner både mer levende og mer sømløse.

Enklere video- og stemmechat

Slik forklarer Snapchat de nye funksjonene.
Snapchat

Med oppgraderingen kan du sende avgårde chat-meldinger, og deretter starte stemme- eller videochatting med én gang ved hjelp av ett enkelt trykk når vennene dukker opp.

Det er altså ikke nødvendig at du allerede har en samtale på gang med vennene dine. Dersom vennene ikke er til stede kan du også sende små stemme- eller videoklipp med meldinger eller reaksjoner som kjøres i GIF-lignende looper.

Dette gjør de nye knappene:

  1. Send bilde lagret på mobilen.
  2. Ring via Snapchat (bruker Wi-Fi)
  3. Send en Snap
  4. Start videosamtale. Hold inne for å sende en liten animasjon av deg selv.
  5. Send «Klistremerker».

200 klistremerker

Det skal i tillegg bli mulig å veksle fritt og sømløst mellom de ulike måtene å kommunisere på, slik at man for eksempel kun kan velge å lytte eller kikke på video avhengig av hvordan omstendigheten endrer seg underveis.

Ikke minst inneholder oppgraderingen også 200 nye «klistremerker», og de merkene som er relatert til tekst du har skrevet vil automatisk dukke opp når du trykker klistremerke-knappen.

Utrullingen av Snapchat-oppgraderingen har allerede startet både på iOS- og Android-plattformen.

Snapchat fikk nylig en annen stor oppgradering:
Nå kan du lage egne geofiltre, men det blir ikke gratis »

annonse