Tek.no

Nyhet

En av tidenes mest innbringende Kickstarter-prosjekter har møtt veggen

Coolest Cooler har brukt opp over hundre millioner kroner.

Kickstarter
2 Mar 2016 17:10

Den superavanserte kjølebagen Coolest Cooler var lenge det mest innbringende Kickstarter-prosjektet noensinne, før det ble slått av Pebble Time i mars i fjor. Folkene bak Coolest Cooler ba opprinnelig om 50 000 dollar for å finansiere kjølebagen, men endte til slutt opp med å få inn mer enn 13 millioner dollar – bortimot 115 millioner kroner.

Nå melder The Next Web at Coolest Cooler har brukt opp alle pengene, og er på jakt etter en investor som kan hjelpe selskapet ut av knipen.

– Vi er i en prosess hvor vi prøver å identifisere den rette partneren som kan tilføre kapital og strategiske ressurser for å finansiere produksjon av produkter til støttespillerne, og hjelpe selskapet med å vokse til neste nivå. Vi er ikke der ennå, men det går stadig fremover, skriver Coolest-grunnlegger Ryan Grepper i en e-post til sine støttespillere.

Vokste for fort?

I en e-post til avisen The Oregonian sier en talsperson for selskapet, Susan Towers, at det har vært forsinkelser i leveransene, men at de vil gjøre alt de kan for å klare å fullføre prosjektet og levere ut alle enhetene som er bestilt.

Coolest Cooler har innebygget blender, Bluetooth-høyttaler, og en liten hylle for oppbevaring av telefonen.
Coolest Cooler

Towers forteller at selskapet har leid inn en investeringsbank, men at det å finne den rette investoren har tatt lenger tid enn ventet. Planen er å fortsette produksjonen så snart en investor er på plass.

Coolest har produsert og levert mer enn 30 000 kjølebager, men at den enorme interessen for produktet gjorde at selskapet rett og slett vokste for fort.

– På grunn av den ekstraordinære veksten, var det bokstavelig talt ikke mulig for Ryan å produsere mer enn 60 000 kjølebager fra garasjen sin, skrev Towers til The Oregonian.

Har Bluetooth og lager margaritas

Den enorme interessen for Coolest Cooler skyldes selvfølgelig at denne kjølebagen har mye mer enn en vanlig kjølebag.

Du kan koble den til mobilen via Bluetooth og la den spille musikk, du kan lade telefonen via en USB-port, og med den innebygde blenderen kan du lage margaritas og smoothies på stranden. En opptrekker på siden lar deg jekke opp øl- og brusflasker, og et skjærebrett lar deg kutte opp frukt og grønnsaker.

Det å produsere mer enn 60 000 av disse har åpenbart vist seg å være vanskeligere enn først antatt.

Får du egentlig det du betaler for på Kickstarter?
Slik fungerer folkefinansieringsnettstedet Kickstarter » (Tek Ekstra)

Les også
Kickstarter-suksessen Pebble Watch har fått to oppfølgere
Les også
Skandalen fortsetter rundt et av de mest lukrative Kickstarter-prosjektene noensinne
Les også
Høyttaler eller kjølebag?
Les også
Dette nettstedet har gjort gründere til millionærer
Les også
Nå er denne kjølebagen den mest innbringende på Kickstarter
Les også
Smart-kjølebagen som er verdt en formue
annonse

Les også