Tek.no

Nyhet

MicroSIM til besvær

13 Aug 2010 11:32

Apples overgang til MicroSIM byr på noen utfordringer for iPhone 4-eiere som vil beholde gamlemobilen som reservetelefon. For mens det er mulig å klippe til det gamle SIM-kortet så det passer i iPhone 4, så er det langt vanskeligere å gå motsatt vei.

Tvilling

En løsning er å skaffe seg et ekstra SIM-kort. Det er praktisk å ha, for da kan du bruke den gamle og den nye mobiltelefonen om hverandre. Ulempen er at du må betale en månedlig avgift på tvillingkortet. For andre, som allerede har et tvillingkort som brukes i bilmontert mobiltelefon eller annet ekstrautstyr, så er løsningen allerede ”brukt opp” (NetCom kan gi deg trillingkort).
En løsning hvor du har to identiske brikker (en på SIM og en på MicroSIM), hvor bare en kan brukes om gangen er teknisk mulig, men operatørene har valgt den bort.
– Vi hadde duplisering av SIMkort på den gamle tvillingSIM-løsningen vår, men da vi gikk over til de nye 3G SIM-kortene, valgte vi å ikke videreføre dupliseringen av tekniske grunner, sier kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i NetCom.
Adapter

Erikstad sier NetCom ser på løsninger med en MicroSim-adapter, der kunden kan putte MicroSIM-kortet inn i en plastikkhylse og benytte det på andre telefoner, i tillegg til iPhone 4.
– Vi har bestilt inn adaptere fra flere leverandører for å teste dem, og deretter vil vi bestemme oss for hvilken løsning vi går for. Inntil videre, vil tjenesten tvillingSIM for kr 30 per måned være den beste løsningen dersom man har behov for MicroSIM og vanlig SIM. Det er ingen bindingstid på denne tjenesten, så det er mulig å bestille et ekstra kort kun for en kort periode om ønskelig. En annen mulighet, dersom endringen skal vare for en lengre periode, vil være å gjøre et SIM-bytte, sier Erikstad.

Gratis kort om du kan vente

Telenor har heller ikke identiske SIM-brikker som noe alternativ. Men du kan få et nytt SIM-kort uten å betale for det.

– Hvis kunden ringer vår kundeservice og ber om å få et nytt SIM-kort (uavhengig om det er MicroSIM eller ikke) tar vi ikke betalt for det, forteller informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan. –Det eksisterende SIM-kortet vil da bli kansellert og kan ikke brukes. Hvis kunden går inn til en forhandler tar forhandlerne en pris for SIM-kortet, vanligvis 100 kr. Men det er opp til forhandlerne selv å sette denne prisen og er ikke noe Telenor drar nytte av, sier Krokan.

Løsningen med bestiling av kort fra Telenors kundeservice  er imidlertid ikke så veldig smidig. Det kan ta mange dager fra du bestiller SIM-kortet, til du har det i postkassa.

Også Krokan viser til at flere nettbutikker selger adaptere som gjør det mulig å bruke MicroSIM i telefoner som anvender vanlige SIM-kort.

Les også
– Apple vil drepe SIM-kortet
Les også
Slik lurer Apple seg unna iPhone 4-garanti
Les også
Disse har micro-SIM
annonse

Les også