Nyhet

Nye mobilprodukter fra Microsoft

Et USB web-kamera med HD, et mobiltastatur med tilhørende nummer-tastatur, noen reisemus og et nytt Windows 7-tastatur var blant nyhetene Microsoft presenterte for pressen under sin pressekonferanse i går ettermiddag. I tillegg fikk vi se et litt enklere web-kamera som skal koste nesten ingen ting, og en laptop-holder med kjølevifte som henter strøm fra USB-porten.

Det var med andre ord ikke noe euforisk pressekorps som ruslet ut etter pressekonferansen til Microsoft.

Reisetastatur

Det nye tastaturet Mobile Keyboard 6000 er lite, lett og godt å skrive på. Nummer-tastaturet er en egen enhet som kan brukes uavhengig av resten av tastaturet. For den som skal jobbe mye med tall er dette ganske sikkert et nyttig verktøy, særlig med tanke på at mange moderne maskiner ikke har eget tall-tastatur. For at det skal virke må du imidlertid ha en datamaskin med Bluetooth.

Vi hadde unektelig håpet at tastaturet skulle kunne brukes også med Windows Mobile, for på den måten å spare oss for å måtte dra på en PC for å få skrevet dokumenter på en effektiv måte.

Men den gang ei. Foreløpig finnes det ikke drivere for blåtanntastaturet til Windows Mobile. Og reiser vi med en liten PC, så er det jo for å ha minst mulig å drasse på. Da blir det en vurderingssak om vi skal ha med et ekstra tastatur, når det allerede sitter et tastatur maskinen.

Ser du ikke hva jeg sier?

Den kanskje mest spennende nyheten er HD-kameraet, som lar oss overføre klipp, eller streame video i HD-kvalitet (720p). Med glasslinser, autofokus og 30 bilder per sekund, gir kameraet bilder i en langt høyere kvalitet enn det vi vant med fra web-kameraer.

Kameraet er selvsagt også kompatibelt med en rekke nett-tjenester, for enkel deling eller lagring av klipp. Enkel redigering av klippene kan du gjøre ved hjelp av Windows Moviemaker. Kameraet skal koste under 1000-lappen, og vil være på markedet denne måneden.

Det enklere kameraet VX-800 har VGA-oppløsning og innbygget mikrofon. I praksis vi det si at det er på høyde med det som er standard i de rimelige Netbook-ene. Med en prislapp på under 200 kroner burde det være overkommelig for de fleste som ønsker å kunne føre videosamtaler over Internett.

Personlig mus

De to reisemusene som ble presentert minner en del om hverandre. Wireless Mobile Mouse 4000 har BlueTrack-teknologi, som gjør at den virker på alle typer underlag. Fargene er plukket fra det Microsoft mener vil dominere motebildet i tiden som kommer. Det dreier seg om litt mørke varianter av lime, rosa og sjø-blå, i tillegg til grafitt (sort) og hvit.
Musene leveres med en minimottaker som kan oppbevares i USB-porten, eller plasseres i selve musa.

Også Wireless Mobile Mouse 6000 bruker BlueTrack-teknologi, og leveres med en minimottaker for USB-porten. Forskjellene går så vidt vi kan oppfatte det først og fremst på design. Modell 6000 er en mer elegant variant som neppe vil gå like raskt av moten som de fargerike 4000-musene.

Kjøleplate

Det siste av de såkalte mobil-produktene er en plate med vifte i midten. Platen har en fot som gjør at den kan vippes opp noe i bakkant, før du plasserer en laptop på toppen og kobler viften til USB-porten på maskinen. Platen er buet, så det skal kunne strømme luft under det meste av maskinen (se artikkelbildet).

Det ble mye snakk om røstede nøtter på pressekonferansen, men platens primære oppgave er å hindre at maskinen blir overopphetet.

Mobilt

Hvor mobil man blir om alt dette utstyret skal være med, se det får bli opp til den enkelte å ta stilling til.

Microsoft viste også frem et nytt tastatur tilpasset snarveiene i Windows 7. Men egne knapper som tilsvarer åpne programmer kan du kjapt og greit skifte mellom programmene du kjører uten å gå veien om alt-tab eller museklikk. Det var imidlertid ikke ment for mobilt bruk.

Les også
Windows Mobile 7 på HTC Touch HD2
Les også
Vi har prøvekjørt Nokia Booklet 3G
Les også
Slik velger du riktig hodesett
Les også
Nå er Windows Mobile 6.5 her
Les også
Her er Microsoft-mobilen
Les også
Slik blir din mobil en supermaskin
annonse