Nyhet

Rykte: Nye Android 3.0 rocker

Det åpne operativsystemet Android er fortsatt ganske ferskt på markedet, men potensialet er enormt. Store mobilprodusenter som Samsung, HTC, Sony Ericsson og LG har lagt sin elsk på Android, og det har flere mobilkjøpere også.

Versjon 2.2 av Android (kalt Froyo) rulles ut de kommende ukene og byr på flere betydelige forbedringer. Ifølge den russiske mobilguruen Eldar Murtazin fra Mobile-review.com vil imidlertid den kommende fullverdige OS-oppdateringen, kalt Android 3.0 Gingerbread, bli enda mer spennende.

Nytt brukergrensesnitt
Android 3.0 vil ifølge Murtazin få et helt nytt brukergrensesnitt som kan minne om det vi har sett i tredimensjonale bildegallerier i Android 2.1.

Kanskje mer interessant er det at Android setter minimumskrav for at en mobil skal ta i bruk versjon 3.0. Blant annet må skjermstørrelsen være minst 3,5 tommer, prosessoren på minst 1 GHz, og RAM på minst 512 MB. For skjermstørrelser over 4 tommer støttes også en oppløsning på 1280 x 760 piksler (litt over 720p), noe som også vil gi et løft til Android-baserte nettbrett.

Android Eclair (v2.1) og Froyo (v2.2) vil imidlertid fortsatt bli å finne på mellomklassemobiler og rimelige mobiler.

LES OGSÅ: Ingen vet når Android Market åpnes

Det nye fullverdige operativsystemet Android Gingerbread (v3.0) skal etter sigende bli tilgjengelig allerede i oktober. Foreløpig er det kun Google Nexus, HTC Desire og Samsung Galaxy S som oppfyller kravene til å kjøre dette OS-et, men nye mobiler med Android Gingerbread forventes allerede ved juletider i år.

Kilden er Eldar Murtazin, en av få mobileksperter i verden som må sies å ha særdeles gode kontakter i mobilbransjen. Han forteller om Android 3.0 i en russisk podcast. Google/Android har imidlertid ennå ikke kommentert disse ryktene.

Kilde: GSM Arena, Mobil.nu.
OPPDATERT: Dan Morhillas i Google, som har sjefsansvar for Open Source og kompatibilitet for Android OS, benekter nå ryktene. Ifølge TechRadar.com kaller han det hele for oppspinn i en melding på Twitter, og oppfordrer folk til å ikke tolke rykter som offisielle uttalelser.
Det er først og fremst påstanden om at det vil komme minimumskrav til telefoner som vil ta i bruk Android 3.0 Gingerbread han avviser.
Kilde: TechRadar.com
Snart kommer Android 2.2 Froyo til din Android-mobil - dette er nytt.

Les også
Android 2.2 til HTC Desire snart?
Les også
Vi pakker ut Galaxy S
Les også
Google tar deg til himmels
Les også
Voilá, her er juli-mobilene
annonse