Tek.no

Nyhet

Bygg din egen bluetooth-mottaker

Tilpasset Nikons speilrefleksmodeller.

Nikon.com, Istockphoto
19 Aug 2012 09:22

Er du en av de som alltid har lyst til å koble kameraet ditt til en ekstern GPS, men som synes at kameraprodusentenes egne moduler blir litt dyre? Da er du ikke alene. Den israelske fotografen Ido Nassimi fotograferer med et Nikon D90. Han hadde et ønske om å kaste seg på geotaggingbølgen, hvor fotografer bruker GPS til å tagge bildene sine slik at man med hjelp av GPS-data kan finne ut på et kart eksakt hvor bildet er tatt. Problemet var bare at han synes at Nikons GPS-modul Nikon GP-1 GPS ble litt i dyreste laget.

Les også: Bygg ditt eget pinholekamera

Han fant derfor ut at han heller ville bygge sin egen bluetoothmottaker, som kunne kobles til kameraet. Slik kunne han bruke en langt rimeligere ekstern GPS-modul han eide fra før, og overføre dataen til kameraet via sin selvbygde mottaker. Nassimi har i tillegg laget en ganske detaljert og nøyaktig guide på hvordan dette kan gjøres. Under kan du lese litt om hva man trenger for å bygge sin egen bluetooth-modul:

  • Det man trenger er:
  • En kabel fra en eller annen fjernutløser som passer til kameraet ditt
  • Et bluetooth modem av typen UART serial (RX/TX) (Må ha typen som støtter AT modus)
  • USB2.0 to RS232 TTL Converter Module
  • En boks som alt kan ligge i (Nassimi bruker en enkel pilleboks)
  • En PC med USB-port
  • Nikon kamera
  • Litt kunnskap om lodding og elektronikk

Så begynner den vanskelig delen, nemlig å bygge selve bluetoothdelen. I korte trekk handler det om å lodde fast bluetooth-modemet til utløserkabelen, før man deretter fester denne anordningen til USB-modulen. Deretter kobles det hele til en PC, slik at man kan konfigurere og programmere modulen slik at den kan brukes med kameraet. Til slutt må man lodde fast kablene fra utløserkabelen, slik at man kan koble den til kameraet.

Les også: Bygg ditt eget mellomformatkamera

Det krever nok en del fikling, og man bør nok vite litt hva man driver med for å kaste seg på og prøve dette prosjektet. Har du imidlertid en liten hobbyingeniør i magen er det bare å prøve. Selve komponentene er relative rimelige om man kjøper de på Ebay, slik at om noe går galt kan man enten gi opp eller prøve igjen uten at man har tapt så mye penger på delene. Til gjengjeld får du et kamera med egen bluetooth-modul, og det er jo egentlig ganske tøft. Hele guiden med bilder og detaljer om hvordan man bygger modulen finner du her.

Kilde:
www.petapixel.com www.diyphotography.net

Les også: Bygget sitt eget storformatskamera i LEGO

Les også
Sjekk vinnerne av årets EISA-priser
Les også
Bruker D800 som storformatskamera
Les også
Styr kameraet med øyet
annonse