Nyhet

Obama forsvarer NSA-overvåkingen

– Vi må beskytte oss.

Etter at det ble avslørt at amerikanske myndigheter har hatt tilgang til ekstreme mengder data hos både Facebook, Google, Microsoft og andre store IT-selskaper, har de jobbet på spreng for å roe ned stemningen.

NSA var raskt ute å fortelle at amerikanske borgere ikke hadde noe å frykte, og at de hovedsakelig bare var ute etter utenlandske borgere og deres data. I nordmenns tilfelle kan det altså bety at de er ute etter vår data og personinformasjon, selv om dette selvfølgelig er svært usannsynlig.

Amerikanere har ingenting å frykte

I et nytt intervju med den anerkjente journalisten Charlie Rose forteller den amerikanske presidenten Barack Obama nok en gang at amerikanere ikke trenger å være urolige:

– Hvis du er en amerikansk borger kan ikke NSA høre hva du sier, lese hva du skriver eller koble seg inn på e-posten din, forteller Obama, før han fortsetter:

Unntatt, hvis de går til en domstol og får tillatelse fra en dommer, slik det alltid har vært.

Dette er omtrent akkurat de samme punktene vi har hørt før. Punktene Obama tok opp er de samme vi har hørt før: Programmet dreier seg om å samle utenlandsk data, det er strenge regler for hva de har lov til å bruke og det hele brukes for å beskytte landet mot terrorister.

Se hele klippet under:

I går røpet de største selskapene hvor mye data de har delt med seg:
Se tallene til Facebook, Microsoft, Google og resten av de største selskapene »

(Kilde: The Verge)

annonse