Til hovedinnhold

Her er Nvidias nye grafikkprosessorer

Enda større utvalg for spilleglade laptop-brukere.

Nvidia

Selv om de fleste sannsynligvis ennå foretrekker å spille på stasjonære PC-er, utstyres også bærbare med stadig bedre grafikkapasitet. Nå utvider Nvidia sitt utvalg grafikkprosessorer til bruk i bærbare PC-er, i form av en forøkelse av GeForce 700M-serien.

Fem nye modeller

Forøkelsen består av hele fem nye GPU-er; GT 750M, GT 745M, GT 740M, GT 735M og GT 720M. Prosessorene baserer seg på Nvidias Kepler-arkitektur og kommer med den såkalte Boost 2.0-løsningen, som Nvidia presenterte tidligere i år sammen med Titan-lanseringen. Denne teknologien innebærer at prosessorene automatisk og fortløpende justerer frekvensen i kjernen basert på belastningen fra spill og andre programmer.

Foto: Nvidia

De tre kraftigste prosessorene i serien, GT 750M, GT 745M og GT 740M har kjernefrekvenser på henholdsvis 967 MHz, 837 MHz og 980 MHz på det meste.

Disse tre kommer med opptil 2 GB GDDR3 -eller GDDR5-minne og en minnefrekvens på opptil 2500 MHz. Minnebusbredden er 128-bit.

Leveres i en rekke bærbare

GT 735 og GT 720M skal brukes i de mer rimelige bærbare PC-ene, og kommer med maksimale kjernefrekvenser på henholdsvis 889 MHz og 719 MHz.

Begge kan videre leveres med opptil 2 GB GDDR3-minne, som kjører på 1000 MHz over en 64-bits minnebus.

Ifølge Nividia vil de nye prosessorene bli tilgjengelige i bærbare modeller fra alle de ledende produsentene, inkludert Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony og Toshiba. Det betyr at det trolig ikke blir lenge til vi vil se de nye modellene i aksjon.

Nvidia har ellers store planer for fremtiden: Nylig slapp de detaljer om neste generasjons skjermkort »

(Kilder: Notebook Review, Engadget)

annonse