Til hovedinnhold

Her er det første Windows 8-nettbrettet på 8 tommer

Acer Iconia W3 lanseres denne måneden.

Acer

Det har vært kjent at Windows 8 kommer til mindre nettbrett på 7 og 8 tommer, og nå dukker den første modellen opp. Acer tar ansvar og lanserer følgelig Iconia W3 denne måneden, til en prislapp på rundt 2500 kroner for 32 GB-versjonen og 2900 kroner for 64 GB-varianten.

Det vesle nettbrettet veier kun et halvt kilogram og har en tykkelse på en halv tomme. Acer lover en batteritid på 8 timer, samt en oppløsning på 1200 x 800 piksler – noe som gjør at du kan spille av video i 720p. Et par kameraer foran og bak på to megapiksler hver følger også med.

Ellers får du med en gratis fullversjon av kontorpakken Office i Iconia W3. For å dra full nytte av dette, må du punge ut litt over 500 kroner for det separate tastaturet.

To modeller

På innsiden finner vi den tokjernede Intel-prosessoren Atom Z2760 på 1,8 GHz, mens lagringskapasiteten blir på 32 og 64 GB – avhengig av hvilken modell du går for. Ytterligere 32 GB kan tilføyes via microSD.

Blant tilkoblingene finner vi Bluetooth 4.0, micro-USB og micro-HDMI, mens USB 3.0 og Thunderbolt glimrer med sitt fravær.

Acer Iconia W3 vises fram på teknomessen Computex 2013 i Taiwan i skrivende stund, og skal lanseres på markedet før slutten av juni.

Microsoft er selv med på maskinvarefronten denne gangen:
Nå kommer endelig Microsofts Surface Pro til Norge »

(Kilder: Engadget, Übergizmo)

annonse