Til hovedinnhold
NyhetHodetelefoner streamer musikk rett fra nettet

Hodetelefoner streamer musikk rett fra nett

Koss lanserer trådløse Striva med nyttig funksjonalitet.

Koss har sluppet en ny serie hodetelefoner som de hevder er verdens første til å ta i bruk teknologi for å motta trådløs musikk direkte fra Internett.

Den nye serien heter Striva og dukker i første omgang opp med de to modellene Pro og Tap. Striva Pro er den mer tradisjonelle varianten med klokkedesign, mens Striva Tap er en ørepropputgave.

Skreddersy opplevelsen

Striva-modellene har en enkel berøringskontroll for å justere volum og la deg navigere gjennom spor og kanaler. Striva Tap benytter seg ikke av en ledning som knytter proppene sammen, men tar i bruk Koss' batteridrevne Core-mikroprosessorer med WiFi-elementer i hver del slik at stereosignalet forblir synkronisert. Core følger forøvrig med i begge modeller.

Hodetelefonene kobler seg opp mot gratistjenesten MyKoss – hvor du får tilgang til musikk fra en rekke ulike radiostasjoner og liknende. Du kan skreddery din egen lytteropplevelse på denne nettjenesten ved å velge hva slags sjangere du ønsker å høre på.

De som ønsker å bruke hodetelefonene som vanlig får også muligheten til det, ettersom det følger med en ledning du kan koble til 3,5 mm-utganger. Ellers følger det med en USB-ledning, slik at du får oppdatert programvare og lade opp de interne batteriene via en PC.

For de uten WiFi

Har du derimot ikke tilgang til trådløst nettverk, slipper Koss aksesspunktet Striva Cap i tillegg. Dette er på størrelse med en fyrstikkeske og lar deg enkelt lage en WiFi-hotspot slik at det blir mulig å lytte til Internett-musikk trådløst.

Musikken fra smarttelefonen, PC-en eller stereoanlegget kan også bli gjort om til trådløse signaler som sendes til Striva-hodsettet via en vanlig 3,5 mm-plugg.

Striva er for øyeblikket kun tilgjengelig gjennom Koss.com. Amerikanske priser er 450 dollar for Pro og 500 dollar for Tap, og det tilsvarer henholdsvis 3250 og 3625 kroner i Norge (inkludert merverdiavgift).

Se videoen som forklarer det hele:

Og sjekk ut bildene i galleriet nedenfor:

annonse