Nyhet

PlayStation-logoen kommer til HTC

Sony vil gi spillstøtte til flere merker, og starter med HTC One X.

Siden Xperia Play har vi ikke hørt så mye om Sonys PlayStation-univers på mobilfronten.Foto: Einar Eriksen, Amobil.no

I fjor var det mye oppstuss rundt Sonys mulige planer om å lansere både en PlayStation-mobil, og PlayStation-spill for Android-plattformen. Oppstyret toppet seg med lanseringen av Sony Ericsson Xperia Play, og etter det har det blitt relativt stille – frem til nå.

Riktignok har Sony rukket å lansere mye siden Xperia Play, uten at det har blitt like mye oppmerksomhet av det. Både spillportalen PlayStation Suite, og noen telefoner og nettbrett med PlayStation-merking har dukket opp, og produsenten har også kvittet seg med Ericsson-navnet.

Les også: Nå kommer PlayStation til Android

Skifter navn

Nå bytter Sony navn på spillportalen sin. Det nye navnet er PlayStation Mobile. HTC One X er den første telefonen som får spillportalen ved siden av Sonys egne produkter.

Sony har annonsert at de ønsker å arbeide mot andre Android-produsenter fremover. Det kommer i tillegg til en satsing på Microsofts operativsystem Windows Phone.

Les også: – Bare vent til dere ser Windows Phone 8

Flere konkurrenter

Sony må finne seg i å konkurrere med flere andre spillportaler så som Nvidias Tegra Zone og Qualcomms Snapdragon Game Command. Det er likevel til Sonys fordel at mens konkurrentene kun gjør et utvalg i eksisterende Android-spill fra Google Play, sitter Sony på rettighetene til hundrevis av klassiske spill for PlayStation-plattformen.

Les også: Nå tar mobilgrafikken av!

Følger du oss på Facebook, vil vi holde deg oppdatert på viktige nyheter om mobiltelefoner og nettbrett Lik oss på Facebook!

(Kilde: slashgear.com)

Les også
Nå kommer PlayStation til Android
Les også
Muskeltelefoner får egen applikasjonsbutikk
annonse