Tek.no

Nyhet

Kastet ut av USA etter spøk på Twitter

Turister ble lagt i jern og avhørt etter uskyldig spøk på nettet.

Vegard Ottervig
31 Jan 2012 12:00

To turister fra England og Irland ble kastet ut av USA etter å ha spøkt på Twitter om å "ødelegge" USA og "grave opp Marilyn Monroe".

Da Leigh van Bryan og venninnen Emily Banting ankom Los Angeles ble de arrestert, avhørt og fengslet i 12 timer før de deretter ble sendt tilbake med et fly til Europa.

Noen uskyldige spøker på Twitter var alt som skulle til for at Department of Homeland Security (DHS) merket van Bryan som en potensiell farlig person.

Family Guy

I forkant av reisen skrev van Bryan: "Free this week, for quick gossip/prep before I go and destroy America". På britisk er "destroy" slang for å feste, noe amerikanske myndigheter ikke har fått med seg.

Van Bryan ble i tillegg spurt hvorfor han skrev "3 weeks today, we're totally in LA p****** people off on Hollywood Blvd and diggin' Marilyn Monroe up!" Dette er et sitat fra den kjente animerte TV-serien Family Guy.

Føderale myndigheter skal til og med ha søkt gjennom van Bryans koffert etter en spade, men dette fant de merkelig nok ikke.

– Fullstendig latterlig

Emily Banting er ikke videre imponert over de amerikanske myndighetenes behandling. – De spurte hvorfor vi ønsket å ødelegge USA og vi forklarte at det betydde å feste og å bli full.

– Jeg begynte nesten å le da de spurte om det var planen at jeg skulle holde vakt mens Leigh gravde opp Marilyn Monroe. Det er så latterlig at det nesten er morsomt, men samtidig var det veldig skummelt. Agentene behandlet meg som om jeg var en terrorist.

De to uheldige turistene må søke om visa ved USAs ambassade i London før de kan reise til landet igjen.

(Kilde: Daily Mail)

Les også
Twitter dømt til å utlevere data
Les også
Ble reddet via Twitter
Les også
Jager demonstranter med elektromagnetiske stråle
Les også
Dette er ordene du ikke bør bruke på Twitter og Facebook
Les også
Amerikanske soldater får Kevlar-underbukser
Les også
Twitter lar seg sensurere
Les også
Kan få 30 år i fengsel for Twitter-melding
Les også
USA vil bombe hackere
annonse

Les også