Til hovedinnhold

Denne holder koken i 15 år

Billigtelefon bruker nesten ikke strøm.

SpareOne bruker et helt vanlig AA-batteri, som skal holde i 15 år når telefonen er i standby.

Batteriprodusenten Xpal Power, som står bak Energizer-batteriene, presenterte på CES i Las Vegas denne uken en mobiltelefon med en standbytid på imponerende 15 år. En mobiltelefon har vanligvis en standbytid på noen få dager. De beste klarer noen uker før batteriet er tomt, forutsatt at telefonen ikke benyttes.

Les også:Ingen vil ha solcellemobiler

Den strømgjerrige telefonen kalles SpareOne, og vil ikke koste mer enn 49,99 dollar – rundt 300 kroner.

Som det fremgår av navnet er telefonen ment som en reservetelefon du kan ha liggende i hanskerommet i bilen, eller på steder der du ikke har umiddelbar tilgang på elektrisitet.

Går på vanlige AA-batterier

SpareOne benytter ett enkelt AA-batteri, som altså skal holde i 15 år før du trenger å bytte det ut – forutsatt at telefonen ikke brukes. At det brukes helt vanlige batterier som du får kjøpt hvor som helst, skal gjøre telefonen godt egnet til bruk i nødtilfeller.

Telefonen er en tobånds GSM-telefon, og ettersom den er laget spesielt for å brukes i nødtilfeller vil den automatisk overføre omtrentlig posisjon ved hjelp av informasjon fra basestasjonene.

- SpareOne løser mange daglige problemer, og fungerer som en enkel backuptelefon som du kan bære med deg uten å bekymre deg for om den er ladet opp eller ikke. Den kan ligge i bilen for nødsituasjoner, brukes av hoteller som vil forhåndsprogrammere telefonnummere til hotellets portvakt for gjester, gis til barna dine eller til foreldre for å holde kommunikasjonslinjene åpne ­– den er i praksis designet for å ringe eller motta de viktigste telefonsamtalene, uansett hva som skjer, sier Alan Cymberknoh i Xpal Power i en pressemelding.

Taletiden til telefonen er oppgitt til 10 timer. Det vil komme ulike versjoner av telefonen, som vil bli tilgjengelig i både USA, Europa og Asia.

Les også om superbatteriet som gir to ukers mobilbruk her.

Alle sakene våre fra årets CES-messe finner du her

Les om flere batterifremskritt:

(Kilde: Pressemelding)

annonse