Bruker huden som berøringsskjerm

Snart kan alt mulig brukes som display.

En forskergruppe hos Microsoft jobber med å gjøre alle flater rundt deg til potensielle pekeskjermer, ved hjelp av et 3D-kamera og en prosjektor.

«Alt» kan styres

Systemet blir kalt «Omnitouch», og sikter på å overføre pekeegenskaper vi i dag finner i berøringsfølsomme skjermer til hvilken overflate som helst. Teknologien skal være basert på bevegelsesstyringen Kinect, som Microsoft har implementert i deres spillkonsoll Xbox 360. Omnitouch er imidlertid mer sensitivt, og måler bevegelser på en kortere avstand.

Systemet benytter seg av et skuldermontert 3D-kamera og en prosjektor, som kan vise informasjon hvor enn du retter deg. Når overflaten har blitt valg vil kameraet og prosjektoren automatisk følge bevegelsene dine, slik at bildet forholder seg stabilt.

Brukeren kan selv velge hvor stort område skjermen skal vises på, og ettersom både bord og vegger er langt større enn en vanlig mobilskjerm, har Omnitouch mulighet til å blåse opp bilder til en langt mer lettstyrt størrelse.

Hvis man ikke er ute etter størrelse, lar systemet brukeren også bruke for eksempel armen eller hånden som underlag for menyer og bilder.

Spennende framtid

Omnitouch er fortsatt bare ment som en teknisk demonstrasjon, og noen kommersiell implementering er nok fortsatt et godt stykke unna. Vi kan likevel ikke la vær å se potensialet til et slikt system, hvor man enkelt kan «dra» infomasjonen over fra en mobilskjerm til hvilken som helst overflate, og enkelt manipulere innholdet på en vegg, fremfor en liten og kronglete skjerm.

Microsoft sier også at det nåværende kameraet og prosjektoren er langt større enn det de egentlig vil at den skal være. Ifølge forskerne bør det være teknisk mulig å krympe systemet helt ned til fyrstikkeske-størrelse, slik at man for eksempel kunne hatt et Omnitouch-kjede rundt halsen, som fungerte som en prosjektor direkte fra halsen din.

Hva synes du? Ser du for deg en framtid hvor noe slikt kunne passet inn? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Microsoft Research)

Les også
De 10 hotteste skjermene
Les også
Så utrolig blir din framtid
Les også
Dette vinduet er også en skjerm
Les også
Nå lager de skjermer du kan «kjenne»
Les også
Microsoft viser interaktivt hologram
Les også
180-graders OLED-skjerm
Les også
Brillefri 3D-skjerm lar deg ta på 3D-figurene
Les også
Sjekk ut den gjennomsiktige TV-en
Les også
Sony lanserer 3D-headset
annonse