Dette kan være iPhone 5

- Vil ha større hjemknapp og kant-til-kant-skjerm.

Så var det på tide med litt rykter igjen. Nettstedet MobileFun skal angivelig ha fått tilsendt plantegninger av den kommende iPhone 5, og vi tar en nærmere titt på hva de har fått klørne sine i.

Ingen vanlig hjemknapp?

Allerede i januar lurte vi på om den neste iPhonen ville være foruten hjem-knappen, og det ser ut som vi nesten fikk rett. Fordi det første man legger merke til på det lekkede bildet er det som ser ut som en forstørret hjem-knapp, som skiller seg direkte ut fra de tidligere Apple-telefonene.

Ifølge Mobilefun kan dette imidlertid bety at det ikke lenger er en knapp, men en ny touchoverflate for å gjøre mye av arbeidet som hjem-knappen gjorde.

Kant-til-kant-skjerm

Skjermen ser ut til å øke i størrelse, og det gjettes på både 3,7 og 4 tommer, opp fra iPhone 4s nåværende 3,5 tommer. Det kan imidlertid se ut som selve telefonstørrelsen vil holde seg någekanlunde den samme, men at skjermen nå strekker seg fra kant til kant.

Også øverste del av telefonen ser ut til å ha måttet gi plass til den økte skjermstørrelsen, og her spekuleres det i om plassen vil bli brukt til notifiseringslys og skjulte knapper, slik det er vist på bildet under.

For å spare plass skal knappene være "usynlige" når de ikke er i bruk, og kun lyse opp når de trengs.

Ligner på iPad 2

Når det kommer til selve formfaktoren ser det ut som Apple igjen har valgt å ta en litt ny vei fra iPhone 4s kantete design. Det ser faktisk ut som den låner litt av kurvene fra forgjengeren Iphone 3GS, eller mer nylig storebroren iPad 2.

Antageligvis vil baksiden være i metall, for å unngå det samme antenneproblemet de hadde med iPhone 4.

Noen konkret lanseringsdato til iPhone 5 er fortsatt uvisst, og Apple holder som vanlig kortene tett til brystet. De aller fleste ryktene peker imidlertid på en september-lansering.

LES OGSÅ: Test: Apple iOS 5

(Kilder: Phone Arena, Mobile Fun)

annonse