Tek.no

Nyhet

Antec viser frem varene

7 Juni 2011 08:57

Hardware/Taipei: Antec er et forholdsvis stort firma med kabinetter spredt rundt om i verden. I over 25 år har de først og fremst laget kabinetter. Mafalda Cogliani, forlot Antec for et par år siden, men returnerte for en måneds tid siden. Hun forteller oss at de har mye nytt på gang og kan bl.a. vise oss to nye kabinetter, Solo II og P280.

Solo II kommer ved månedsskiftet august/september. Mafalda var derimot mest interessert i å vise frem P280, kabinettet som blir Antecs nye flaggskip. Det blir tilgjengelig for salg i november, planen er at kabinettet skal bli årets julehit blant datamaskinbyggere. Veiledende utsalgspris blir på rundt 160 USD.

Like spennende var demonstrasjonen av deres nye lydanlegg. Det er et 2.1 system, to satelitthøyttalere og en basshøyttaler. Anlegget heter Rockus 3D og selges under merket Rockscience, et underselskap Antec har opprettet bare for dette og fremtidige lydprodukter. Antec forteller at mange mennesker bruker masse penger på alt av datautstyr, fra mus og grafikkort til skjerm og SSD. Høyttalere er på sin side ofte nedprioritert.

Anlegget har innganger for analog lyd gjennom 3,5 mm jack og RCA, samt digital lyd gjennom optisk kabel. Satelittene er på 25 watt hver, mens basshøyttaleren er på 100 watt. Lyddemonstrasjoner pleier som regel å være bra, i likhet med den Hardware.no overvar. Likevel virket anlegget svært overbevisende, spesielt når veiledende utsalgspris er 169 euro. Vi fikk høre anlegget spille klassisk musikk, pop, rock og Bluray.

Antec-representanten forteller at de har prioritert klarhet og god lyd fremfor høyest mulig volum. Vi fikk også høre anleggets 3D-modus som aktiveres ved å trykke på en knapp på den kablede fjernkontrollen. Forskjellen på lydbildet var stort, delvis fordi bassen ble skrudd veldig opp, men mulig også grunnet Antecs 3D lydteknologi. Anlegget er allerede tilgjengelig i bl.a. Frankrike og Tyskland og skal etter planen gjøres tilgjengelig i Norge.

Les også
Antec Six Hundred V2
Les også
Antec Dark Fleet DF-85
Les også
Antec Twelve Hundred
annonse