Tek.no

Nyhet Firefox skal jobbe raskere

Firefox får bedre minnehåndtering

Synderen av minnesluken skal være funnet.

6 Juli 2011 14:00

Vi har tidligere testet ut Firefox 5.0, og fant da ut at nettleseren bruker forholdsvis mye minne ved bruk av mange faner samtidig, sammenlignet med andre nettlesere.

Nå har utviklerne fra Mozilla funnet en metode som skal kunne føre til dramatisk redusert minnebruk. Denne metoden går ut på å kjøre en såkalt «garbage collection» oftere, noe som innebærer at Javascript-motoren finner frem deler av minnet som er blitt isolert, og som ikke kan brukes til noe. Metoden går ut på å samle opp det ubrukelige søppelminnet, og frigjøre det.

Problemet ligge altså i Javascript-motoren, noe som nå skal være fikset, og foreløpige resultater skal se lovende ut. Det viser seg at Firefox må bruke 1 MB av minnet om gangen til å holde enkelte objekter oppe, noe som over tid akkumulerer til et høyere forbruk enn hva som er nødvendig. For noen brukere er denne minnesluken merkbar.

Denne fiksen vil trolig ikke dukke opp i neste Firefox-versjon, sannsynligvis ikke før versjon 7.0, fordi versjon 6.0 er allerede nærme betastadiet.

(Kilder: The Inquirer, Mozilla)

Les også
Du kan prøve Firefox 6 neste uke
Les også
Slik blir nye Internet Explorer
Les også
«Ny fane» blir dynamisk
annonse

Les også