Til hovedinnhold

Apple, Samsung ... og Xiaomi?!

Overraskende liste over verdens mestselgende mobiler.

Xiaomi
Apples iPhone 5S topper Counterpoints liste over verdens mestselgende mobiltelefoner.Foto: Apple
Samsungs Galaxy S4 dukker opp på plass nummer tre.Foto: Samsung

De siste årene har Apple og Samsung delt verdens mobilmarked, og for en stor del også verdens rettsaler, mellom seg. I analysebyrået Counterpoints liste over verdens mestselgende mobiler i februar, får de to kamphanene selskap av en overraskelse. Det er hverken Sony, HTC, eller Nokia som melder seg på – i stedet er det Kinesiske Xiaomi som er inne med to mobiler på listen.

To kinamobiler på listen

De første seks plasseringene domineres av Apples iPhone-modeller, og Samsungs Galaxy S4- og Note 3-modeller. På plass nummer 7 i listen dukker Xiaomi Hongmi Redrice opp. Lenger nede har Xiaomi MI 3 dukket opp på en 10.-plass.

Begge Xiaomi-modellene er av nyere dato, og er utstyrt med store skjermer og kraftige systembrikker. Mi3 kan kjøperne selv velge innmat i – det står mellom Nvidia Tegra 4, og Qualcomm Snapdragon 800. Ingen av de to telefonene har 4G.

Les også: Xiaomi mer verdt enn Lenovo

Counterpoint bemerker i sin bloggpost at Xiaomis telefoner i hovedsak selges i Kina. Selskapet har akkurat begynt å selge telefoner i nabolandene.

Kan komme endringer

– Vi forventer noen endringer i mars og april, ettersom Samsungs Galaxy S5 kommer i salg. Avslagene som har drevet salget på Apple iPhone 5C vil også ta slutt. Også Motorola G, og Huaweis 4G-modeller gjør det skarpt, forklarer Counterpoints analysesjef Tom Kang i innlegget.

Nokias kommende Android-telefoner i X-serien trekkes frem når analysebyrået skal se inn i de kommende månedene.

Både Sony, LG og Nokia har telefoner som er rett utenfor Topp 10-listen.

Utsolgt på 90 sekunder

Xiaomi er en forholdsvis ny mobilprodusent. De ble grunnlagt i 2010, og har den siste tiden gjort seg bemerket med ganske heftige toppmodeller til svært lave priser. Etter lanseringen av Mi3 i fjor, ble det kjent at de første modellene ble utsolgt på kun 90 sekunder. Da hadde 100 000 eksemplarer blitt solgt.

Å>

Les også: Xiaomi solgte ut mobil på nitti sekunder (Amobil.no)

(Kilde:

counterpointresearch.com

via

digi.no

)

annonse