Snapchat verdsatt til over 60 milliarder kroner

Kan få enorm kapitalinnsprøyting fra nettbutikken Alibaba.

Ingen inntekter? Ikke noe problem. Slik kan det av og til virke når man ser utviklingen blant nye tjeneste- og app-selskaper der ute. For mange av dem kommer pengene i stedet når tjenesten kjøpes opp av en av de få dominerende aktørene på markedet, som Apple, Google og Facebook. Denne gangen er det meldingstjenesten Snapchat som er på jakt etter investorer.

Les også: Snapchat sa nei til tre milliarder

Facebook har allerede forsøkt å kjøpe tjenesten for tre milliarder dollar, eller i overkant av 18 milliarder kroner. Det gikk ikke veien, og nå hevder bloomberg.com at tjenesten er verdsatt langt, langt høyere. Alibaba Group Holding Ltd skal ha verdsatt Snapchat til 10 milliarder dollar, eller nesten 63 milliarder kroner. Om navnet høres kjent ut er det fordi selskapet også eier den kjente nettbutikken aliexpress.com og en rekke andre netthandelsselskaper.

Uklart hvor samtalene ender opp

Foreløpig er det ikke kjent akkurat hvor samtalene vil ende opp. Ifølge Bloombergs kilder skal sonderingene fortsatt være i gang, og vilkårene for en eventuelt handel er ikke ferdige.

Snapchat har enda ikke tjent penger på tjenesten sin, men de har svært mange og aktive brukere. Det anslås at det sendes omtrent 700 millioner meldinger på tjenesten i løpet av en gitt dag, samtidig som 500 millioner meldinger leses daglig.

Tjenesten har spesialisert seg på meldinger som kun vises et kort øyeblikk, før de er borte fra appen, men de jobber også med en mer ordinær lynmeldingstjeneste som ble annonsert i mai.

Facebook prøver seg på egen hånd

Etter at Facebooks forsøk på å kjøpe Snapchat strandet, har Mark Zucherberg og resten av verdens største sosiale nettverk i stedet satset på et gigantkjøp av den svenske tjenesten WhatsApp. I tillegg har de også lansert sin egen tjeneste for meldinger som kun skal vises for et kort øyeblikk av gangen.

Les også: Trodde du Snapchat slettet meldingene dine?

(Kilde: bloomberg.com)

Les også
Facebook lover 3,5 millioner til app-vinnere
Les også
Nå kommer Snapchat-reklamen
Les også
Trodde du Snapchat slettet meldingene dine?
Les også
Ny versjon av Facebook Messenger
Les også
– Vi kombinerer det beste fra Snapchat og Tinder
annonse