Til hovedinnhold

Disse mobilene kommer i butikkene i november

Vanntette kraftplugger fra både Samsung og HTC.

Shutterstock/Produsentene
Finn Jarle Kvalheim

Noen butikker har vært utsmykket med nisser og julekuler siden slutten av sommeren, men de ekte nissene tiner først opp i løpet av november. Det er akkurat i tide til å få med seg noen av de viktigste nyhetene i mobilhyllen denne vinteren.

Samsung

Samsung Galaxy S5 Active.Foto: Samsung

Galaxy S5 Active

Samsungs Galaxy S5 Active er en enda mer robust utgave av selskapets vanlige Galaxy S5-modell. Den vanlige modellen er vanntett, men Galaxy S5 Active har i tillegg tykk gummipolstring som gjør at den skal tåle knall og fall, og ikke bare fuktige omgivelser.

En ny knapp skal gi kjapp og enkel tilgang på viktige friluftsfunksjoner, mens fingeravtrykksensoren er sløyfet til fordel for en rad forholdsvis kraftige fysiske knapper på forsiden. Ellers er spesifikasjonene de samme som vi kjenner fra Galaxy S5, med en kraftig systembrikke og et kamera som knipser bilder i 16 megapiksler.

Prismessig legger Galaxy S5 Active seg på i rundt 5200 kroner.

Finn ut mer om Samsung Galaxy S5 Active
Få prisvarsel når Samsung Galaxy S5 Active blir tilgjengelig

Samsung Galaxy Young 2 (Obs: bildet er av dual SIM-versjonen).Foto: Samsung

Galaxy Young 2

Samsung Galaxy Young 2 er tredje generasjon av telefonen som i sin tid bare het Galaxy Y. Dette er en liten og enkel telefon priset til godt under tusenlappen. I skrivende stund starter den på rundt 700 kroner. For det får du en 3,5 tommer stor skjerm med ganske enkle spesifikasjoner.

Telefonen har likevel de viktigste teknologiene og oppdatert Android-programvare, noe som slett ikke er selvfølgelig i denne prisklassen.

Få prisvarsel når Samsung Galaxy Young 2 blir tilgjengelig

Galaxy Ace 4 4G

Samsung Galaxy Ace 4 4G.Foto: Samsung

Samsung Galaxy Ace 4 4G legger seg en del hakk over Galaxy Young 2 i spesifikasjoner og pris. Dette skal være en rimelig inngangsmodell for deg som vil ha en 4G-telefon med god skjerm. Her har nemlig Samsung puttet inn en 4,3 tommer stor AMOLED-skjerm. I prisklassen rundt 1500 kroner og nedover er det fortsatt en del forskjell på skjermkvalitet mellom telefonene. Med AMOLED-teknologi er du garantert god innsynsvinkel, og som regel også grei fargegjengivelse sammenliknet med de enkleste LCD-skjermene.

4G gir raske nedlastinger og kjapp surfing der det er dekning. Ellers er spesifikasjonene for Galaxy Ace 4 noenlunde midt på treet, men forholdsvis kjapp Wi-Fi-støtte er på plass, og et enkelt kamera med fem megapikslers oppløsning og LED-blits hører også til.

I skrivende stund ligger Galaxy Ace på omtrent 1600 kroner.

Få prisvarsel når Samsung Galaxy Ace 4G blir tilgjengelig

Samsung Gear S.Foto: Samsung

Gear S

For en gangs skyld tar vi med en smartklokke i denne oversikten. Grunnen er enkel, Samsungs Gear S er nemlig også en telefon. Smartklokken har plass for SIM-kort og kobler seg til med GSM og 3G, avhengig av dekning.

Som de andre Gear-modellene kan også Gear S kobles til Samsungs mobiltelefoner og dermed vise informasjon fra apper og annet innhold på håndleddet. Den trenger imidlertid ikke å være tilkoblet for å gi deg det meste du trenger på farten. Her er det for eksempel GPS og akselerometer, slik at den skulle egne seg utmerket til trening. Hvis du har et trådløse hodetelefoner kan du lytte til musikk eller besvare samtaler via det. Klokken er vanntett og har en to tommer liten AMOLED-skjerm.

For øyeblikket ligger prisene på rundt 3000 kroner.

Finn ut mer om Samsung Gear S
Få prisvarsel når Samsung Gear S blir tilgjengelig

Galaxy Note-modellene

Samsung Galaxy Note Edge.Foto: Samsung

Vi tok med Galaxy Note 4 på forrige oversikt, men nevner den også her. Telefonen kom i salg nå i slutten av oktober, men er foreløpig fraværende fra de fleste lagerlister. Men i løpet av november vil antakeligvis tilgjengeligheten øke betydelig.

Les mer om Galaxy Note 4 i testen

Også den svært spesielle slektningen Galaxy Edge er på vei, og etter det vi får fortalt skal den være på vei ut i butikker tidlig i desember. Dette er en Galaxy Note-variant med kurvet skjerm på den ene siden, slik at informasjon og varslinger er synlig også om man har deksel over telefonen, for eksempel.

Les mer om Galaxy Note Edge i sniktitten

HTC

Desire Eye

HTC Desire Eye.Foto: HTC

HTCs nye Desire Eye skal være en kløpper på selfies, men det er slett ikke dens viktigste egenskap. Dette er HTCs første vanntette telefon som skal til det europeiske markedet. Den minner mye om selskapets asiatiske toppmodeller i Butterfly-serien. Her får du full-HD-skjerm og kraftig systembrikke.

HTC har valgt å sette inn to kraftige kamerabrikker i Desire Eye. Begge knipser bilder med 13 megapikslers oppløsning, og det ene er altså på forsiden, til selfie-bruk, mens det andre knipser vanlige bilder og er plassert på baksiden. Produsenten har altså hoppet over sin egen UltraPixel-teknologi, kjent fra One-modellene. Ved siden av nyhetene i maskinvaren, har HTC også oppdatert kameraappene sine med flere nye funksjoner i denne telefonen.

Veiledende pris for telefonen er rundt 4500 kroner.

Finn ut mer om HTC Desire Eye
Få prisvarsel når HTC Desire Eye blir tilgjengelig

LG

LG F60.Foto: LG

F60

LG F60 har allerede vært på markedet i noen dager. Telefonen selges foreløpig utelukkende gjennom Elkjøp og Lefdal, men til 1400 kroner er det en godt spesifisert telefon for pengene. Her får du en 4,5 tommer stor IPS-skjerm som skal gi god bildekvalitet og innsynsvinkel.

Her får du også 4G-tilkobling som gir en rask surfeopplevelse der det er dekning, og batteriet på 2100 mAh er ganske stort i denne pris- og størrelsesklassen. Kameraet på baksiden tar bilder i fem megapikslers oppløsning, og har eget fotolys.

Få prisvarsel for LG F60

L Bello - Expert

LG L Bello.Foto: LG

LG L Bello er enda en telefon som selges eksklusivt gjennom en av norges store elkjeder. Denne må du til Expert for å få tak i. Her får du både større telefon og hakket kvassere spesifikasjoner enn LG F60 byr på, men L Bello har ikke 4G-tilkobling. Dermed må du klare deg med vanlig 3G-tilkobling til surfing.

Skjermen her er fem tommer stor, og har ikke HD-oppløsning. IPS-teknologien skal likevel gjøre den fin å lese også om man holder den litt skrått. Designmessig deler den elementer fra LGs toppmodell, G3. Det betyr at telefonen har alle sine fysiske knapper på baksiden. Telefonen finnes i hvitt, sort og gull, men om alle tre eller bare en eller to av fargene dukker opp i butikken er vi foreløpig usikre på.

Få prisvarsel for LG L Bello

Huawei

Honor 6

Huawei Honor 6.Foto: Huawei

Huawei hadde Europa-lansering for Honor 6 tidligere denne uken. Telefonen har vært på markedet i andre deler av verden en tid allerede. Her til lands skal den selges eksklusivt av Komplett.no, og vil koste 2 700 kroner.

Til den prisen er det tilsynelatende svært mye telefon du får for pengene. En fem tommer stor IPS-skjerm med full-HD-oppløsning pryder forsiden av telefonen. Langs sidene skal den ha mindre enn 3 millimeter tykke rammer, med tykkere rammer i topp og bunn. Telefonen drives av Huaweis egen åttekjernede systembrikke, og på innsiden har den et stort batteri på 3100 mAh.

Kamera og optikk fra Sony skal sørge for gode mobilbilder. Huawei fortsetter å utvikle menysystemet Emotion UI som ligger oppå Android. Den viktigste forskjellen sammenliknet med andre Android-telefoner er at Huaweis løsning ikke har noen egen appmeny, men kun baserer seg på bruk av et antall hjemmeskjermer og mapper.

Finn ut mer om Huawei Honor 6
Få prisvarsel for Huawei Honor 6

Mer om
annonse