Til hovedinnhold

Fem tips som hindrer Windows 8 i å føles som Windows 8

Microsoft vil gjøre overgangen lettere.

Illustrasjon: Hardware.no

Microsoft har både fått salt og pepper for å gjøre Windows 8 til en såpass annerledes opplevelse enn de tidligere Windows-versjonene. Den spesielle startskjermen og bortfallet av den kjente startknappen var blant det som gjorde at flere har valgt å holde seg til Windows XP, Vista og Windows 7.

Med Windows XPs endelige «død» i april i år, håper nok Microsoft på at noen herfra vil bite tenna sammen og oppgradere til Windows 8.1.

Hvis det stemmer at det kommer en «Mini-Start» samtidig med at Windows XP tar kvelden, er det så avgjort litt sukker på pillen. Men det har også dukket opp en liten sjarmoffensiv på Microsofts offisielle Windows Experience Blog i form av fem ting som kan gjøres for å få Windows 8.1 til å føles mer kjent.

Konkrete tips

Det illustrerte blogginnlegget lister opp fem ting som skal få «gamle» Windows-brukere til å få en litt mer hjemmekjær følelse når Windows 8.1 har kommet i gang:

1. Gå rett til skrivebordet når datamaskinen starter. Ingen hemmelighet dette, men det er nok likevel en del som vil få nytte av akkurat dette tipset.

2. Feste programmer til oppgavelinjen. Ikke noe sensasjonelt dette heller, men veldig fint om du verken liker for mange snarveier på skrivebordet eller å hoppe til startmenyen for å søke eller finne programmer.

3. Bruke skrivebordsbakgrunnen også for startskjermen. Dette gjør overgangen fra skrivebordet til startskjermen langt mindre brå, og er vel også grunnen til at vårt søsternettsted Teknofil omtalte dette allerede dagen etter at funksjonen dukket opp sammen med Windows 8.1.

4. Logge inn raskere med bildepassord eller PIN-kode. Vi ser ikke helt at dette hjelper for noen som har logget inn med kun passord hele livet. Men når det er sagt, vil vi legge til at det er en ganske smart funksjon å skru på dersom du ofte må logge inn og ut.

5. Sørge for at Internet Explorer alltid åpnes på skrivebordet, ikke i fullskjerm med Windows' touch-grensesnitt. Nye IE fungerer godt med Windows 8.1, og med dette tipset blir det enda litt bedre.

Det er også med et bonustips om å skreddersy startskjermen. Det kan egentlig være ganske smart dersom du ikke bruker fingerstyring og faktisk er interessert i å få litt ut av den delen av Windows.

På Windows-bloggen finner du alle tipsene i sin helhet.

Er disse småfiksene ganske enkelt ikke nok?
Slik går du tilbake til Windows 7 (Ekstra) >>>

Kilde: Windows Experience Blog

annonse