Til hovedinnhold

Slipper smartklokke for de stilbevisste

HPs nye smartklokke ligner på et vanlig, eksklusivt armbåndsur.

Attitude/Shutterstock.com, HP

Hittil er det nok funksjonalitet som har stått i høysetet når det gjelder det nye smartklokke-fenomenet, og rent designmessig er det nok ennå relativt lett å se forskjell på tradisjonelle armbåndsur og smartklokker.

Det utseendemessige skillet er likevel i ferd med å bli mindre synlig med inntoget til de runde klokkene, som for eksempel Motorola Moto 360 og LG G Watch R. Nå har PC-giganten HP entret manesjen med en smartklokke-modell som ikke bare er til forveksling lik en vanlig klokke, men som også har gjort stil til en høy prioritet.

Som The Wall Street Journal rapporterer har klokken fått navnet MB Chronowing. MB er initialene til motedesigneren Michael Bastian, som klokken altså er utviklet i samarbeid med.

Foto: HP

Sofistikert utseende

Bastian designer luksusklær- og tilbehør for menn, og er blant annet kjent for sitt arbeid for luksusklesmerket GANT. Med MB Chronowing er meningen altså å bringe sofistikert design også til de nye smartklokkene.

Det ser imidlertid ut til at designfokuset i dette tilfellet har gått litt på bekostning av funksjonalitet, for MB Chronowing er verken utstyrt med berøringsskjerm eller de treningsrelaterte funksjonene som mange andre smartklokker byr på.

I stedet begrenser klokken seg til å gi deg beskjed om for eksempel e-poster og andre oppdateringer fra diverse applikasjoner via små vibrasjoner. Den kan også vise sanntidsinformasjon om været, sportsresultater, aksjepriser og andre ting.

Kommer i to versjoner

Tanken bak å begrense funksjonaliteten noe er at klokken skal kunne brukes på en noe mer «diskré» måte, som ikke gjør det nødvendig å titte på klokken hele tiden. På den måten blir det ifølge Bastian selv enklere å oppføre seg mer «høflig» i sosiale sammenhenger.

Ellers er selve klokken laget i rustfritt stål og har en rund, sort/hvitt-LCD-skjerm med en diameter på 4,4 centimeter. På skjermen vil det være en vanlig, digital klokke med visere som vises ved siden av den andre informasjonen.

MB Chronowing skal legges ut for salg den 7. november i USA. Den vil komme i to versjoner, hvorav den ene byr på mer eksklusive byggematerialer. Den vil koste 649 dollar, mens den rimeligere utgaven ligger på 349 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon finner du hos nettbutikken Gilt.com.

Microsoft har nettopp lansert sitt første smart-armbånd: Microsoft Band er proppet med teknologi »

(Kilde: The Wall Street Journal)

Mer om
annonse