Til hovedinnhold

Wallaby sniker inn Flash

Adobe er selskapet bak Flash-standarden. De siste par årene har forholdet mellom Adobe og Apple surnet veldig, og Apple-sjefen Steve Jobs har blant annet beskrevet utviklerne i Adobe som late.

iPhone og iPad støtter dermed ikke Flash-standarden, og også flere eldre utgaver av Android er uten støtte for denne typen aktivt innhold.

Enkel oversetting

Flere ulike mellomløsninger har eksistert for å gi tilgang på Flash-innhold på enhetene som ikke støtter det. Nå slipper imidlertid Adobe en tidlig versjon av utviklerverktøyet Wallaby. Med dette kan Flash enkelt oversettes til HTML5.

HTML5 er den nyeste standarden internettsider skrives etter, og i den ligger støtte for mye av det samme aktive innholdet som Flash frem til nå har tilbudt.

Ikke for alt

Man kunne kanskje tenkt seg at Flash ganske fort ville bli utrangert som følge av både standarden og verktøyet, men Adobe påpeker likevel at slett ikke alle Flash-funksjoner er støttet av verktøyet, og foreløpig fins det en rekke dokumenterte problemer som kan stå i veien for oversettelse av enkelte typer innhold.

Verktøyet ble første gang vist frem i oktober i fjor, og en kjapp demonstrasjon kan du se i videoen under.

Les også Flash 10.1 støtter syv plattformer

(Kilde: bgr.com)

annonse