Tek.no

Nyhet

Gruppesaksøker Google for overvåking

2 Mai 2011 15:19

Google gruppesaksøkes nå for 50 millioner dollar, foreløpig av to eiere av den amerikanske Android-telefonen HTC Inspire 4G. Julie Brown og Kayla Molaski fra Oakland County, Michigan liker dårlig at mobiltelefonene har kommunisert posisjonen sin til Google.

– Privatlivet i fare

– Tilgangen til den ukrypterte informasjonen som samles inn av Google setter brukerne i en alvorlig risiko for invasjon i privatlivet, inkludert forfølgelser, ifølge Brown og Molaski.

Både Apple og Google har nylig fått gjennomgå for å ha laget systemer som gjør at telefonen sporer hvor du befinner deg.

I Apples enheter ligger en loggfil som går tilbake til da iOS 4 ble installert, og i tillegg ligger filen som standard helt ukryptert i sikkerhetskopien på PC-en.

Les mer om hvordan Apple sporer deg »

I Android-telefoner registreres bare de 200 siste 50 siste mobilmastene du har vært i kontakt med og de 200 siste Wi-Fi-nettverkene. Til gjengjeld sendes informasjonen inn til Google flere ganger i timen, ifølge en analyse gjort av sikkerhetsekspert Samy Kamkar.

ID-nummer kan spores

Informasjonen sendes inn med et ID-nummer som er tilfeldig generert og ikke uten videre kan forbindes med en bruker eller en enhet, men likevel er det mulig å analysere dataen og sette det i sammenheng med brukere ved hjelp av avanserte avanonymiseringsteknikker, ifølge sikkerhetseksperten.

(Kilde: wired.com)

Les også
Slik sporer iPhone deg
Les også
20.000 vil protestere mot Erna
Les også
Oppfordrer til «Erna Hour»
Les også
Google begrenser refunderingsfunksjonen
Les også
Google støtter HTC
annonse

Les også