Tek.no

Nyhet

Mobilsamtale fra månen

24 Sept 2007 10:13

Mobilbutikken Younevercall.com tilbyr 10.000 dollar (cirka 60.000 kroner) til det første selskapet som ringer med mobil fra månen.

Les også:

- Feriemobilen like dyr i år
- Ikke billigere å ringe hjem
- Vil du bygge månerobot for Google? (teknofil)

Googles belønning

Google har utlyst en belønning på 30 millioner dollar til den som klarte å lande et fartøy på månen innen den 31 desember i 2014. Younevercall har en litt lengre frist, 7 januar 2015.

For å vinne premien på 10.000 dollar må en person som fysisk befinner seg på månen, ringe fra en mobiltelefon. Samtalen må gå til Younevercalls hovedkvarter i Los Angeles i California. Samtalen kan godt bli komprimert , og innringeren må kunne svare riktig på noen ja/nei-spørsmål.
 

Crazy Frog

I tillegg blir det mulig å vinne 3 000 kroner for den første tekstmeldingen som blir sendt fra månen. En siste premie på 100 dollar går til den første som mottar en mobilsamtale, men bare dersom man bruker den grusomme ringetonen "Crazy Frog".

- Vi føler at ved å utfordre forskere til å utføre et hverdagslig gjøremål, går vi et skritt dypere enn Google. Mens reisen i seg selv er en slags destinasjon, tror vi at det å gjøre noe nyttig mens man er der bidrar til det litte ekstra, skriver selskapet i en pressemelding.

Younevercall vil minne lesere om at det å bruke mobiltelefoner utenfor Norge (jorden, i dette tilfellet), kan resultere i en svært høy mobilregning grunnet roaming-kostnader...

annonse