Tek.no

Nyhet

Denne AMOLED-skjermen kan tøyes

Samsung ga en smakebit på hva vi har i vente.

Samsung
29 Mai 2017 16:04

Samsung er en av de store produsentene av OLED-skjermer til mindre enheter som mobiltelefoner og nettbrett. Nå har de vist frem hva som kan bli det neste nye innen denne teknologien, nemlig at skjermen kan tøyes, melder nettstedet The Verge.

For selv om selskapet har lagt ballen død hva gjelder satsing på OLED-paneler til TV, utvikler de forløpende nye skjermer til mobiler og nettbrett. En av egenskapene til OLED er at den kan gjøres formbar.

Dette var noe vi fikk erfare av LG for noen år siden, da de viste frem sin sammenrullbare skjerm på CES-messen i Las Vegas.

Tøyelig skjerm på 9,1 tommer

Det var under en skjermkonferanse forrige uke at Samsung Display, et datterselskap i Samsung-konsernet, viste frem det som kan bli neste generasjon OLED-skjermer. Selve skjermen var på 9,1 tommer, og som du kan se av videoen nedenfor, kan den altså tøyes uten at den ryker.

Ved å gjøre denne skjermen så robust og fleksibel åpnes en rekke muligheter, spesielt med tanke på dingser som du kan ha på deg. Er du en av mange som knuser skjermen på telefonen med jevne mellomrom, vil denne skjermen muligens bli en reddende engel i fremtiden.

Ukjent pris

Akkurat hvor langt unna denne teknologien er å ta steget ut i butikkhyllene er det nok bare Samsung selv som vet. Skal vi gjøre en kvalifisert gjetting, så er det trolig en god stund til før den finner veien videre fra konsept-stadiet.

Eksempelvis er det først i år at LGs nye tapet-TV kommer for salg, selv om konseptet ble vist frem allerede i 2015. Når det gjelder denne tøyelige skjermen til Samsung er det for tidlig å si noe om pris.

Men er du en av de som løper og kjøper den nyeste teknologien til en hver tid, er det nok bare å begynne å spare.

Samsung satser friskt på kvanteprikker i sine nye TV-er:
Her kan du lese testen av selskapets nye flaggskip med QLED-teknologi »

(Kilde: The Verge)

Slik ser Samsungs tøyelige OLED-skjerm ut.

Les også
Dette er verdens største OLED-skjerm
Les også
Denne digre OLED-skjermen er både fleksibel og gjennomsiktig
Les også
Samsungs nye spillskjerm er rett og slett helt ekstrem
Les også
Sonys toppmodell i 2017 vil trolig være en OLED-TV, ifølge ryktene
Les også
Dette er forskjellen på en LCD- og en OLED-skjerm
Les også
Samsung har droppet OLED, men skal konkurrere med sin egen teknologi kalt QLED
annonse

Les også