Tek.no

Nyhet

Fem kule ideer som kom frem på Netflix' Hack Day

Se videoene av de spenstige idéene Netflix viste frem på sitt «Hack Day»-arrangement.

Netflix
9 Sept 2017 10:30

Ved siden av den «vanlige» produktutviklingen jobber mange teknologiaktører med mer eksperimentelle idéer som ikke nødvendigvis er klare for markedet, og viser disse frem på egne arrangementer. Blant disse er Netflix' «Hack Day», som nå nylig ble avholdt igjen og bød på mange spennende konsepter.

De nye, eksperimentelle ideene omtales på Netflix' teknologiblogg hos nettstedet Medium og omfatter denne gangen fem nye konsepter, hvorav noen kanskje en dag vil se dagens lys.

Genial serieoversikt

En av ideene som kreative sjeler la frem på årets Hack Day var en ny og oversiktlig fremstilling av seriene du ser på:

Å få opp alt av episoder og sesonger på én oversiktlig linje er kanskje ikke så dumt.
Netflix

I stedet for å bare vise sesongen du ser på i en kronologisk liste, får du opp en oversiktlig linje som viser hvor langt i hele serien du har kommet. Episoder blir representert som små prikker, som krymper i størrelse på serier med mange episoder.

En tidsindikator, kalt «time to binge», forteller deg hvor mye tid du har igjen av serien før du er ferdig.

En enkel idé, men veldig nyttig!

Netflix-kiosk

En annen litt mer omfattende idé som kom frem var en Netflix-kioskautomat. Den skal kunne brukes til å både betale for Netflix, starte nytt abonnement og sjekke ut klipp fra ulike programmer.

Automaten fungerer ved at man kan mate automaten med kontanter, og ved hjelp av en QR-kode i Netflix-appen på mobilen kan man logge inn og legge til kreditt på sin Netflix-konto. Deretter logges man automatisk ut.

Spookyflix

Et annet konsept av mindre matnyttig og mer estetisk art var noe som het «Spookyflix», en idé som innebærer å animere personer som vises i programmenyen i Netflix for å gjøre menyen mer «levende». I demonstrasjonsvideoen viser utviklerne hvordan de blant annet har fått øynene og hodene på personene til å bevege seg i skrolleretningen mens man blar gjennom menyen, og som navnet antyder er effekten litt smånifs.

Alle idéene finner du altså på Netflix' teknologiblogg. Hvorvidt tjenesten faktisk kommer til å realisere noen av konseptene er høyst uvisst, og Hack Day er i utgangspunktet mest for moro skyld.

Under kan du se to andre Netflix-konsepter bli vist frem:

Les også
Nå setter Netflix opp prisene - igjen
Les også
Netflix har laget en virtuell videobutikk for HTC Vive
annonse

Les også