Til hovedinnhold

Virgin-milliardæren Richard Branson hiver seg på Hyperloop-prosjektet

Skal hjelpe til med å kommersialisere den nye teknologien.

Virgin Group

Det såkalte Hyperloop-konseptet, som lover å frakte folk i kapsler gjennom rør i enorme hastigheter, har gjort store fremskritt den siste tiden. Nå har prosjektet fått en vitamininnsprøytning som kan få enda mer fart på utviklingen.

Selskapet Virgin Group, under ledelse av Richard Branson, har nemlig investert i teknologien. Det melder selskapets grunnlegger selv på Virgins hjemmesider.

Det er ikke klart akkurat hvor mye Virgin Group har spyttet inn, men det er nok til at utvikleren av Hyperloop-konseptet nå skal endre navn til Virgin Hyperloop One.

Ser frem til å hjelpe med kommersialiseringen

Virgin Group

Ifølge Branson er Hyperloop-teknologien nå i den første fasen av kommersialiseringen etter at de første vellykkede systemtestene nylig ble gjennomført ved testanlegget i Nevada-ørkenen. I august oppnådde vognen en fart på 310 kilometer i timen over en avstand på 500 meter.

Det er imidlertid langt igjen, og planen er til slutt å oppnå en hastighet på rundt 1200 kilometer i timen, som er den teoretiske topphastigheten til systemet, i vogner som rommer 28 personer. Virgin håper nå at de kan bidra til å gjøre løsningen tilgjengelig for de store massene.

– Tidligere i sommer var jeg heldig nok til å besøke anlegget og se den spennende teknologien bli testet på nært hold. Jeg ble veldig imponert og ser nå frem til å hjelpe til med å gjøre dette nyskapende arbeidet til en global passasjertjeneste, skriver Branson.

Hyperloop-konseptet er altså ment å fungere som en alternativ, energibesparende og ikke minst rask transportmetode. Sverige og Finland er blant landene som vurderer om det ville vært lønnsomt og realiserbart å installere en Hyperloop-bane mellom Stockholm og Helsinki, noe som i så fall vil gjøre turen mellom de to byene kun 30 minutter lang, som The Verge meldte.

Her kan du se videoen av den siste testen »

annonse