Nyhet

Surface Studio kommer i butikk i Norge 15. juni

...og du kan allerede nå forhåndsbestille den!

Det er nå litt over et halvt år siden Microsoft dro sløret av en stasjonær PC med gigantisk berøringsskjerm: Surface Studio. Her skulle man appellere til kunstneren, den grafiske designeren og spillprodusenten – ja, rett og slett den kreative. Ganske snart fikk vi i Tek både se og prøve maskinen – men lanseres i Norge, nei dét skulle den ikke med det første.

Inntil nå. 14:15 norsk tid i dag kunne nemlig Microsoft avsløre at Surface Studio fra og med 15. juni vil bli å finne i langt flere markeder enn i dag – deriblant Norge.

For oss nordmenn er det enda mer å glede seg over: Norge er del av den såkalte «Wave 1» når det lanseres nye Surface-enheter. Dette betyr enkelt og greit at vi er først i køen, noe som er resultat av at man ved å forene krefter i Microsoft i Sverige, Danmark og Nederland har oppnådd en langt større slagkraft overfor Microsoft sentralt i USA.

Slik, i liggend tilstand, vil nok de fleste kjøperne bruke maskinen mest.

Selv om første dato for utsending av maskinen er 15. juni, kan du allerede fra og med i dag forhåndsbestille Surface Studio hos «utvalgte leverandører» og fra Microsoft selv via denne linken. Så om du brenner inne med et sterkt behov for en ny kreativ arbeidsstasjon i livet ditt, har du altså sjansen til å stille deg først i køen allerede nå.

Prisen her til lands blir ifølge Microsofts nettsider på intet mindre enn saftige 32 499 kronasjer.

Hva er egentlig Surface Studio?

Surface Studio er altså en alt-i-ett-maskin med en skjerm på 28 tommer i 3:2-format, og en oppløsning på 4 500 x 3 000 piksler. Skjermen er berøringsfølsom, og kan nesten brukes som et veldig stort, stasjonært nettbrett.

Maskinen støttet Microsofts skjermpenn.

Denne sistnevnte egenskapen gjør det litt vanskeligere å trekke direkte sammenligninger til den mest naturlige konkurrenten, Apples iMac-serie. Surface Studio er nemlig i stor grad tiltenkt bruk i liggende tilstand, noe den klarer bedre enn alle tidligere forsøk på det samme – først og fremst fordi den går dypere.

Microsoft kan også skryte av at de har utstyrt maskinen med verdens tynneste LCD-panel i denne typen maskin, takket være at de har flyttet maskinvaren ned i en boks som også fungerer som fot. Dermed trengs det nesten ikke noe kraft for å flytte panelet opp og ned - garantert en positiv bieffekt av at maskinvaren er flyttet vekk.

Surface Dial på Microsofts presentasjon i oktober i fjor.

For øvrig er det også støttte for både Surface-pennen som på tidligere Surface-produkter, samt et styrehjul som festes rett på skjermen, kalt «Surface Dial». Dette er et farge- og penneverktøy tiltenkt de virkelig kresne og kreative, som skal gjøre jobben mer effektiv og sømløs.

Ellers er det rikelige mengder lagring på plass, dedikerte grafikkløsninger i form av Nvidias forrige generasjon grafikkort og Intels i5- eller i7-prosessorer i Skylake-utgave.

Det var ikke bare Surface Studio Microsoft hadde nyheter om i dag:
Også en splitter ny Surface Pro ble avslørt »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Dette er Xbox One X
annonse